Κυριακή 18 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη εργατοϋπαλληλική συγκέντρωση στην Αθήνα

Την Πέμπτη, 22 Γενάρη, στις 6.00 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο «Σπόρτιγκ», την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, και αποτελεί κορύφωση της μεγάλης εξόρμησης στους εργασιακούς χώρους, με στόχο να μάθουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια για την οικονομική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ολο το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους όπου μεταφέρεται το κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση. Οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ μοιράζουν χιλιάδες αντίτυπα της ανακοίνωσης που έχει εκδοθεί με τίτλο: «Μάθε την αλήθεια για την κρίση - Ακουσε τώρα το ΚΚΕ».

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται: «Υπάρχει δρόμος να μην πληρώσεις εσύ, η τάξη μας, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που έρχεται. Εχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα που κρυφά και φανερά ετοίμαζαν εδώ και καιρό η ΕΕ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Εμπιστευθείτε την εμπειρία, τη γνώση, την υπευθυνότητα του ΚΚΕ που αποδεδειγμένα διαθέτει υπερασπιζόμενο και μαχόμενο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τα δικά σας συμφέροντα, το δίκιο και τη λαϊκή προοπτική».

Η ΚΟΑ καλεί τους εργάτες να μη φοβηθούν τους εκβιασμούς και τις απειλές, γιατί αυτοί που πρέπει να φοβηθούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που συσσώρευσαν τεράστια κέρδη απ' την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, για την κρίση ευθύνεται το σύστημά τους που είναι αγιάτρευτο από κρίσεις, απ' την ανεργία και τη φτώχεια, ευθύνεται η ιδιοκτησία τους στα μεγάλα εργοστάσια, στις τράπεζες, στο χονδρεμπόριο κ.λπ.

«Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στον ΛΑ.Ο.Σ. Σας είπαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τον "ευρωμονόδρομο". Σας λένε και τώρα ψέματα για την κρίση. Κρύβουν ότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Μην πιστεύεις τους εργοδοτικούς συνδικαλιστικές. Η "συνεννόηση" και "συναίνεση" που προτείνουν είναι παγίδα, ώστε τις συνέπειες της κρίσης να τις πληρώσεις εσύ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ψηλά το κεφάλι. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι να αντεπιτεθούμε ταξικά και πολιτικά. Ελα να ακούσεις και να συζητήσουμε τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τη διαμόρφωση κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και πάλης κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της για την ανατροπή της εξουσίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ