Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διευκρινίσεις για το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Αγνοώντας το χαράτσι που καλείται να καταβάλει το ΙΚΑ στις πολυεθνικές του φαρμάκου η Διοίκηση του Ιδρύματος έδωσε χτες διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά στη, χωρίς συμμετοχή, διάθεση του εμβολίου κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) των κοριτσιών 12 - 26 ετών, που ανακοίνωσε προχτές η υπουργός Απασχόλησης.

Οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες εγκύκλιοι του ΙΚΑ ανέφεραν ότι η χορήγηση του εμβολίου γινόταν απ' το Ιδρυμα για τις ηλικίες 12-15 χρόνων, αλλά όπως διευκρινίστηκε χτες, η χορήγηση γίνεται και σε ασφαλισμένες ηλικίας άνω των 15 έως και 26 ετών, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί στη συνιστώμενη ηλικία. Η χορήγηση μπορεί να αρχίσει άμεσα με τις ήδη παραγγελθείσες ποσότητες, ενώ προϋπόθεση για τη χορήγηση του εμβολίου είναι η προσκόμιση στον αρμόδιο γιατρό, pap-test (του τελευταίου 12μηνου ...όπου ενδείκνυται) υπογραμμένο από κυτταρολόγο γιατρό, στο οποίο δε θα υπάρχει διαγνωσμένη δυσπλασία τραχήλου μήτρας.

Οι ασφαλισμένες ηλικίας 12 - 18 ετών θα προσέρχονται για εμβολιασμό στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου (ΣΠΜΠ και Ε), με τη διαδικασία του ασφαλισμένου, ενώ οι ηλικίες άνω των 18 ετών θα εξυπηρετούνται από τους γυναικολόγους γιατρούς της Μονάδας Υγείας. Στις Μονάδες Υγείας ΙΚΑ, όπου δε λειτουργεί ΣΠΜΠ και Ε, οι ασφαλισμένες μέχρι και 18 ετών θα προσέρχονται για εμβολιασμό σε παιδίατρο ή γυναικολόγο του ΙΚΑ, και οι ηλικίες άνω των 18 έως και 26 ετών σε γυναικολόγο του ΙΚΑ.

Η παραπομπή για εμβολιασμό θα γίνεται από τις παραπάνω ειδικότητες γιατρών, με την ένδειξη «Εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων» και η χορήγηση και των τριών δόσεων του εμβολίου θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ, αλλά και στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού (όπου υπάρχει).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ