Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απαντούν με απεργία στις δικαστικές διώξεις

Συνεχίζεται η φάμπρικα σε βάρος των εργαζομένων από το γραφείο του Χρ. Νικολουτσόπουλου. Στις 11 π.μ., στην Ομόνοια, η απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα

*

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα
Με 24ωρη απεργία, αύριο, Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, στη «βιομηχανία» των δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος τους από το δικηγορικό γραφείο του γνωστού εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου. Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των καθαριστριών της Λάρισας, του Πειραιά και της Μαγνησίας. Σε ανάλογη διαδικασία βρίσκονται τα σωματεία της Αργολίδας και του Εβρου. Στο πλαίσιο της απεργίας έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Με την απεργία τους τα σωματεία διεκδικούν επίσης: Απόσυρση του νόμου για τον καθαρισμό των σχολείων από ιδιωτικά συνεργεία, να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κλπ.

Σημειώνεται ότι, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, ο εργατολόγος έχει «βομβαρδίσει» με αγωγές τον κλάδο, οι οποίες μέχρι στιγμής φτάνουν περίπου τις 200. Απαιτεί χρηματικές αποζημιώσεις της τάξης των 3.000 ευρώ από κάθε εργαζόμενη, επειδή αρνήθηκαν να του καταβάλλουν τον πρώτο μεικτό μισθό τους, σαν αμοιβή για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που - όπως ισχυρίζεται - οφείλεται σε δικές του ενέργειες. Η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων καταγγέλλει το σχέδιο οικονομικής εξόντωσης, όπως σημειώνει, των καθαριστριών και τονίζει ότι η αλλαγή της εργασιακής σχέσης των 7.824 καθαριστών - καθαριστριών ήταν αποτέλεσμα του 20ετούς αγώνα τους και μόνο.

Υπογραμμίζει ότι: «Αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει η Επιτροπή Αγώνα από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά με ακόμα μεγαλύτερη ένταση θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στη μια και μόνη λύση που έχουν οι εργάτες: στην κλιμάκωση του αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και αγώνα, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας». Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων, για να σταματήσουν οι διώξεις.

Πρωτοβουλίες συντονισμού

Με στόχο τη συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα, τα Συνδικάτα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Καθαριστών - Καθαριστριών της Αθήνας αναλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης. Σ' αυτό το πλαίσιο αποφάσισαν την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης για τα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και την πρόταση διεξόδου προς τους εργαζόμενους, την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Παράλληλα, τα δυο συνδικάτα οργανώνουν σειρά εξορμήσεων - παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς, όπως σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, Νοσοκομεία και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ