Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Οι εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Νέα συγκέντρωση χτες ενάντια στις 120 απολύσεις, με πρωτοβουλία της παράταξης του ΕΑΜ και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας

Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από τη νέα συγκέντρωση που έγινε, χτες το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου με πρωτοβουλία της παράταξης του ΕΑΜ και του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Μιλώντας εκ μέρους του ΕΑΜ, ο Γιάννης Φλούδας επισήμανε ότι η ανάκληση των 120 απολύσεων που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πρέπει να γίνει επιδίωξη όλων όσοι δουλεύουν στη ΛΑΡΚΟ, αφού σηματοδοτούν την ένταση της αντεργατικής επίθεσης στο στόχαστρο της οποίας μπαίνουν συνολικά οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, από εργολαβικά συνεργεία κτλ.

Υπογράμμισε ότι η πάλη για κατάργηση του καθεστώτος των εργολαβιών και απορρόφηση όλων στο μόνιμο προσωπικό, για να εξασφαλιστεί σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, αποτελεί μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η μαζικοποίηση και ενίσχυση, σε ταξική κατεύθυνση, του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια που απειλούν το μέλλον της εταιρείας και κατ' επέκταση του λαού όλης της περιοχής. Γι' αυτό και κάθε καθυστέρηση στην οργάνωση του αγώνα αφήνει τους εργαζόμενους ακόμα πιο ευάλωτους στην κλιμάκωση της επίθεσης.

Από αυτή τη σκοπιά, ο Γ. Φλούδας καταδίκασε ακόμα μια φορά το ρόλο των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ (που καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου), οι οποίες, αναβάλλοντας την αποφασισμένη για χτες απεργιακή κινητοποίηση, έδωσαν χρόνο και χώρο στην εργοδοσία. Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας της επόμενης Τρίτης, αλλά και να χαράξουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, με νέα ΓΣ και νέες κινητοποιήσεις, δουλεύοντας για τον αγωνιστικό συντονισμό όλου του λαού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ