Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες δουλειάς

Το άθλιο καθεστώς των συμβάσεων, αλλά και τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η παράταξη

Τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απλήρωτη εργασία και τις σοβαρές ελλείψεις στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Σύλλογο των Εργαζομένων. Χίλιοι και πλέον εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου θα βρεθούν χωρίς δουλειά μέχρι τέλη Φλεβάρη (300 μερικής απασχόλησης των οποίων η σύμβαση λήγει στα τέλη Γενάρη και 750 οκτάμηνων συμβάσεων που λήγουν στα τέλη Φλεβάρη), σύμφωνα με τη ΔΑΣ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει τον ίδιο αριθμό προσλήψεων, αλλά οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης θα αυξηθούν από 300 σε 550.

Σε σχέση με τις συνθήκες υγιεινής στη Διεύθυνση Καθαριότητας, η ΔΑΣ έχει κάνει καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για περιπτώσεις όπου δεν είχαν δοθεί στους εργαζόμενους τα ατομικά μέσα προστασίας που προβλέπονται από τη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η ΔΑΣ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και ελλείψεις σε ζητήματα ασφάλειας εργοταξίων του δήμου. Υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι εργαζόμενη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού (οδό Αγγελάκη) προσλήφθηκε από επικίνδυνο ιό στους πνεύμονες, τη νόσο των λεγεωνάριων. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την ασθένεια της εργαζόμενης.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΕΚΜΕ και ΔΕΑΔ έχουν να πληρωθούν 7 μήνες και για το λόγο αυτό έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Στην τελευταία, μάλιστα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία καθώς δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εφόσον οι καθηγητές τους μένουν απλήρωτοι.

H ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για πλήρη - σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας, ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων στους δήμους και ταυτόχρονη κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ