Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ'» - ΝΑΟΥΣΑ
Σημαντικό βήμα η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα

Ξεπέρασαν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Σωματείου τους και δρομολογούν συντονισμένες κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων και απολυμένων από τα εργοστάσια του Λαναρά

*

Από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων και απολυμένων από τα εργοστάσια του Λαναρά
Σημαντική κατάκτηση στη μάχη που δίνει ο κλάδος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια του Λαναρά και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, αποτελεί η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα από τους κλωστοϋφαντουργούς του εργοστασίου «Κλωστήρια Γ'» στη Νάουσα, που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στο σωματείο τους και ήδη καταρτίζουν πρόγραμμα κινητοποιήσεων και συντονισμού με εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν για πέμπτο μήνα απλήρωτοι, δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο των Χριστουγέννων, διεκδικούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν ή εντάχθηκαν στην εισοδηματική ενίσχυση, καθώς και τα χρήματα που οφείλονται σε αυτοαπασχολούμενους και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Οπως καταγγέλλουν, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται εξαιτίας της επιθετικότητας της εργοδοσίας, με τις πλάτες των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τόσο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όσο και οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ) στα εργοστασιακά σωματεία του Ομίλου πασχίζουν να εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις στο Λαναρά για να προχωρήσει - όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε - σε καινούριες απολύσεις και λουκέτα. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Λαναρά δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια καθολική επίθεση στα δικαιώματά τους. Εγιναν απολύσεις, έκλεισαν εργοστάσια και πριν ένα μήνα ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα κλείσουν 3 εργοστάσια στη Νάουσα. Με βάση τις προβλέψεις της εργοδοσίας, ζήτημα είναι αν θα παραμείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, η πλειοψηφία του σωματείου και στα Κλωστήρια Γ' «όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, αλλά "παίζει" με τον καλύτερο τρόπο, το ρόλο που της ανέθεσε η εργοδοσία, δηλαδή για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου, που προβλέπει κλείσιμο εργοστασίων και μαζικές απολύσεις» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που τη Δευτέρα συγκρότησαν την Επιτροπή Αγώνα ύστερα από σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.

Η Επιτροπή Αγώνα από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη συμβολή και τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του κλαδικού σωματείου ΚΛΩΘΩ, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα. Αποφάσισε άμεσες δράσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 26 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Με στόχο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, να συντονίσουν τη δράση τους, μαζί με άλλους εργαζόμενους, με φορείς της πόλης, μαζί με τους απολυμένους από τα άλλα εργοστάσια. Να αποφασίσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις και τη διοργάνωση Πανναουσαϊκού συλλαλητηρίου, για τα δικά τους συμφέροντα και όχι της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ