Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι στις αυταπάτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση χτες σε παγκόσμια κλίμακα, επιχειρώντας να σκορπίσει δήθεν «ελπίδα για μια αλλαγή». Σε πολλές εφημερίδες, και στη χώρα μας, και σε όλα τα κανάλια είχε την τιμητική του.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι τεράστιες, όπως και οι εκκλήσεις για συναίνεση και ομοψυχία, με ένα στόχο. Να κερδηθεί η ανοχή του αμερικανικού λαού και των άλλων λαών της Γης στη στρατηγική του κεφαλαίου. Αυτό το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Ομπάμα στην πρώτη του ομιλία και για το εσωτερικό της χώρας και για την εξωτερική πολιτική. Σημείωσε ότι όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την οικονομική κρίση, ωστόσο το κεφάλαιο και πάλι θα ενισχυθεί. Μίλησε για τη συνέχιση του «πολέμου κατά της βίας» και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν, όπως «τα κατάφεραν στη σύγκρουση με το ναζισμό και τον κομμουνισμό».

Πέρα από τις υποσχέσεις και τα ωραία λόγια, ο νέος Πρόεδρος δεν έχασε το στόχο. Να διαβεβαιώσει το μεγάλο κεφάλαιο, που τον στήριξε, τον πλασάρισε και τον ανέδειξε, ότι θα το υπηρετήσει πιστά. Και η προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδεολογικής τρομοκρατίας που επιδιώκει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Είναι ανάγκη αυτή η μαζική χειραγώγηση που επιχειρείται να πέσει στο κενό. Καμία προσδοκία από το νέο κατασκεύασμα των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ