Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ: «Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις του βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν για διεθνή συνεργασία βεβαιώνουν και οι δραματικές αποφάσεις των Αμερικανών για τους τραπεζικούς κολοσσούς επιβεβαιώνουν, η παγκόσμια οικονομική κρίση εισέρχεται σε νέα - ίσως τη χειρότερη - φάση της. Κατά τα φαινόμενα οι συνέπειες θα είναι μεγάλες. Θα δοκιμαστούν πρόσωπα, οικογένειες, κοινωνικές ομάδες, επιχειρήσεις, τράπεζες, χώρες ολόκληρες, το ίδιο το σύστημα μπορεί να κλονιστεί» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΟ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι η αλλαγή θα επέλθει και θα είναι μεγάλη. Η υφιστάμενη δομή έχει κλονιστεί, το πιστωτικό σύστημα δε λειτουργεί, οι αγορές έχουν νεκρώσει, οι κανόνες και οι αρχές που ορίζουν τη λειτουργία τους έχουν προ πολλού καταρρεύσει. Αναγκαστικά η αρχιτεκτονική του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος θα αλλάξει, νομοτελειακά θα ξαναχτιστεί» (ο Α. Καρακούσης, επίσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: «Στα δεκάχρονα του ευρώ οι εργαζόμενοι που από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκονται στον δρόμο, δεν έχουν κανένα λόγο να το χειροκροτούν. Είναι τα πρόβατα επί σφαγήν που θυσιάστηκαν στον βωμό του. Αλλά η νέμεση έρχεται μετά τη θυσία τους με αυτή τη διαπίστωση: χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση. Γιατί οι εργαζόμενοι ήταν και είναι πάντα οι μοναδικοί πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ»: «Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω της νέας τρομοκρατίας, αλλά και της θεαματικής αύξησης της εγκληματικότητας. Η ζημιά είναι μεγάλη και θα επηρεάσει άμεσα την οικονομία και τον τουρισμό σε μια περίοδο κρίσης. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα προλαβαίνοντας τα χειρότερα (...) η Ελλάδα οφείλει να ζητήσει τη συνδρομή φίλων και εταίρων στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας ασφάλειας. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρωτίστως να τοποθετηθούν κατάλληλοι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ