Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παζάρια

Με την παρουσία του «Επιτρόπου Παρακολούθησης» που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - μην τυχόν και ξεστρατίσουν οι διαδικασίες - γίνονται στο Λονδίνο τα παζάρια με τους υποψήφιους «επενδυτές» για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Οπως είναι γνωστό, η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών - πλέον - προτάσεων από τους 17 εναπομείναντες ενδιαφερόμενους στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εκπνέει στις 30 Γενάρη 2009.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι οι «σύμβουλοι αποκρατικοποίησης» της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη (επιμένει να ολοκληρώσει το έγκλημα) και Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδη ότι ολοκλήρωσαν «σειρά διευκρινιστικών επαφών με τους υποψήφιους επενδυτές παρουσία του Επιτρόπου Παρακολούθησης που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διασφάλιση των διαδικασιών πώλησης». Πέραν τούτου ουδέν. Οχι φυσικά ότι έχει και σημασία να μάθουμε λεπτομέρειες για τα παζάρια. Αυτές ενδεχομένως να ενδιαφέρουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εγκαλεί την κυβέρνηση για «αδιαφανείς διαδικασίες» και για «ψέματα σχετικά με τον κατάλογο των υποψήφιων αγοραστών».

Για τους 8.000 εργαζόμενους στον όμιλο ΟΑ, οι οποίοι είτε βρεθεί είτε όχι αγοραστής, στο τέλος του ερχόμενου Απρίλη θα βρεθούν στο δρόμο, αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού, σημασία έχει η ουσία της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και χτες του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ