Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
KOYBA - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Υπογράφτηκε σειρά συμφωνιών

ΑΒΑΝΑ.--

Συνολικά, 11 συμφωνίες υπογράφτηκαν χτες ανάμεσα στην Κούβα και την Αργεντινή, με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, στο Νησί της Επανάστασης. Οι συμφωνίες συνεργασίας, ανάμεσα στα άλλα, αφορούν την ανθρωπιστική βοήθεια και την πρόληψη και άμβλυνση των φυσικών καταστροφών, την επιστημονική και τεχνική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, την προώθηση του εμπορίου, τη συνεργασία στους τομείς της εργασίας και της υγείας. Επίσης οι συμφωνίες αφορούν ζητήματα της ενέργειας, της μεταλλουργίας και της γεωλογίας, της γεωργίας, των τροφίμων, αλλά και τη δεντροφύτευση και την ανάπτυξη της επαρχίας.

Η Φερνάντες είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον Κουβανό ομόλογό της, Ραούλ Κάστρο και χτες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, ενώ παράλληλα απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης.

Παράλληλα, στην Αβάνα βρίσκεται από την Κυριακή και ο γενικός διευθυντής της ΟΥΝΕΣΚΟ, Κοϊκίρο Ματσούρα, ο οποίος αναμένεται να συνομιλήσει με Κουβανούς ανώτατους αξιωματούχους και να επισκεφθεί τοποθεσίες ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ