Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Αιματηρή αστυνομική έφοδος...

ΣΕΟΥΛ.--

Φονική αποδείχτηκε η επέμβαση εκατό κομάντος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας και... 1.400 ανδρών των ΜΑΤ σε κτίριο που είχε καταληφθεί από λίγες δεκάδες πρώην ενοίκους σε περιοχή της κεντρικής Σεούλ. Οι αστυνομικοί διέλυσαν την κατάληψη και προκάλεσαν αιματοκύλισμα με απολογισμό έξι νεκρούς και τουλάχιστον 24 τραυματίες...

Οι περίπου 40 πρώην ένοικοι του κτιρίου του προαστίου Γιονγκσάν είχαν «στρατοπεδεύσει» στο οικοδόμημα τις τελευταίες μέρες διεκδικώντας καλύτερες αποζημιώσεις απ' τις κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, όπου διέμεναν. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο κτίριο, οι καταληψίες αντέδρασαν πετώντας βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στις φλόγες της οποίας εγκλωβίστηκαν πολλά άτομα... Η εκδήλωση φωτιάς και οι υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις δε διευκόλυναν το έργο πυρόσβεσης και το συμβάν καταγράφηκε ως ένα απ' τα αιματηρότερα επεισόδια σύγκρουσης αστυνομικών - διαδηλωτών τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Λι Μιούνγκ Μπακ ζήτησε τη διενέργεια έρευνας, ώστε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την τραγική κατάληξη του συμβάντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ