Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Μεταναστευτική πολιτική, δικαιοσύνη, ελευθερία και ασφάλεια

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ακρως προβληματισμένοι και δύσπιστοι εμφανίζονται οι Ελληνες σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται από τις αρχές του κράτους αναφορικά με τους τομείς ασφάλειας, δικαιοσύνης και μετανάστευσης, όπως προκύπτει και από το έκτακτο «Ευρωβαρόμετρο» που δημοσιοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το δείγμα των 1.000 ερωτηθέντων, έντονη ανησυχία προκύπτει σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική (69,8%), το άσυλο (60,7%), την ανταλλαγή στοιχείων στον τομέα της δικαιοσύνης μεταξύ των κρατών - μελών (54,8%), αλλά και τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ (66,9%). Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τις πολιτικές της κυβέρνησης, που επηρεάζουν και προστατεύουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και τα δικαιώματα των παιδιών (88,6%), παράλληλα με τα μέτρα σχετικά με την «τρομοκρατία» και το οργανωμένο έγκλημα (84,2%), για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (91,2%) και για τη βελτίωση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη (82,4%).

Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία του δείγματος θεωρεί ότι για τους παραπάνω τομείς πρέπει να υπάρχει πιο αποτελεσματική ενημέρωση, όσον αφορά τις πολιτικές και δράσεις και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ