Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ
Στοχοπροσήλωση στην εξουσία των μονοπωλίων

Μεγάλη προσπάθεια παγκόσμιας χειραγώγησης με την καλλιέργεια αυταπατών για τη νέα αμερικανική κυβέρνηση

Παρά τις φανφάρες ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Μπους για τις υπηρεσίες τους

Associated Press

Παρά τις φανφάρες ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Μπους για τις υπηρεσίες τους
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η τεράστια εκστρατεία χειραγώγησης κορυφώθηκε χτες με την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και του αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν στο Εθνικό Πάρκο στο Καπιτώλιο, σε μια φιέστα χολιγουντιανών προδιαγραφών που στοίχισε 160 εκατομμύρια δολάρια. Το ακροατήριο υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια ενώ το ...μενού περιλάμβανε και δεήσεις και προσευχές για να ...«ευλογήσει ο θεός την Αμερική».

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με ένα συναινετικό προφίλ, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως στέκεται «ταπεινά» μπροστά στο λαό, ενώ τόνισε ότι η Αμερική κατάφερε να επιβιώσει, γιατί «εμείς ο λαός παραμείναμε πιστοί στις ιδέες των προγόνων μας» και υποσχέθηκε «τολμηρή και ταχεία δράση», για να αποδυναμωθεί η παρούσα οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει «στο χάσιμο σπιτιών και εργασιών, στο κλείσιμο επιχειρήσεων», μια κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων που φυσικά υπερασπίστηκε και που αποτελεί κατασκεύασμά του. Τόνισε, επίσης, πως υπάρχουν «σοβαρές και πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», σημειώνοντας ότι «όλες θα απαντηθούν». Επίσης, χρησιμοποιώντας κλισέ του στιλ ότι «επιλέξαμε την ελπίδα από το φόβο, την ενότητα του στόχου από τη διένεξη και τη διχόνοια. Είμαστε ένα ενωμένο έθνος», έφτασε στο «ψαχνό» λέγοντας: «Εχει έρθει η ώρα, να επιλέξουμε μια καλύτερη τακτική», δηλαδή να συνεχιστεί η ίδια πολιτική με πιθανές διαφορές χειρισμών. Αλλωστε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπους για τις «υπηρεσίες του στο έθνος».

Συνέχισε με ...ευχολόγια ότι θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση και ...βοήθεια στους ανθρώπους, για δουλειές, σπίτια και κοινωνική πρόνοια.

Παράλληλα, προχώρησε και σε αντικομμουνιστικές «κορόνες», εξισώνοντας τον φασισμό και τον κομμουνισμό, λέγοντας ότι «οι παλαιότερες γενιές αντιμετώπισαν με επιτυχία το φασισμό και τον κομμουνισμό όχι με πυραύλους και τανκς, αλλά με σθεναρές συμμαχίες και μόνιμες καταδίκες. Γνώριζαν πως η εξουσία μας δεν μπορεί από μόνη της να μας προστατεύσει, ούτε μας δίνει το δικαίωμα να πράττουμε ό,τι θέλουμε. Αντίθετα, γνώριζαν ότι η εξουσία μας ενισχύεται μέσω της συνετής της χρήσης, η ασφάλειά μας προέρχεται από τη δικαιοσύνη της υπόθεσής μας, τη δύναμη του παραδείγματός μας (...)». Δηλαδή ένα «παράδειγμα»... εμπλουτισμένο με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα αρχίσει να «αφήνει το Ιράκ στο λαό του με υπεύθυνο τρόπο και να σφυρηλατήσει μια ειρήνη που θα κερδηθεί σκληρά στο Αφγανιστάν», δηλαδή συνέχεια της κατοχής. Τόνισε επίσης πως «με παλιούς φίλους και πρώην εχθρούς θα εργαστούμε ακούραστα για να μειώσουμε την πυρηνική απειλή και να απωθήσουμε το φάντασμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη», αλλά απείλησε ότι όποιος «χρησιμοποιεί τρομοκρατία θα ηττηθεί». Ακόμα σημείωσε με νόημα ότι «με τον μουσουλμανικό κόσμο αναζητούμε νέο τρόπο προσέγγισης που να βασίζεται στο αμοιβαίο συμφέρον και σεβασμό»...

Ωστόσο, δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από την ισραηλινή βαρβαρότητα. Και πώς, βέβαια, όταν το εβραϊκό λόμπι είναι ο βασικός υποστηρικτής του. Στην ομιλία επίσης δεν έλειψαν αναφορές για τη λεγόμενη «πράσινη οικονομία» το νέο πεδίο δόξης λαμπρό για το πολυεθνικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ