Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δε μένουμε απαθείς

Eurokinissi

«Ηρθε ο καιρός ήρθε ο καιρός πάνου στου κόσμου την πληγή, ήρθε ο καιρός ήρθε ο καιρός να ξαναχτίσουμε τη γη...». Αυτός ο στίχος του Γκάτσου έμοιαζε να απλώνεται στον ορίζοντα, συνοδεύοντας την ορμή και την αγανάκτηση των πορευόμενων και διαμαρτυρόμενων καλλιτεχνών, που συγκεντρώθηκαν χθες για να ενώσουν τη φωνή τους με το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Με συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Αμερικάνων και υπέρ του παλαιστινιακού λαού, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση φορέων του πολιτισμού και η πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ. Λευκά φέρετρα που συμβόλιζαν τις ανθρώπινες απώλειες σ' αυτόν το βάρβαρο και άδικο πόλεμο, τύμπανα σε ρυθμούς πένθιμους και ταυτόχρονα αγωνιστικούς και πανιά στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης, του μαύρου, του κόκκινου και του πράσινου προπορεύονταν της πορείας. Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού ένωσαν τη φωνή τους για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Φτάνοντας έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία, έστρωσαν τα πανιά αφήνοντας κάτω τα λευκά φέρετρα και με τα τύμπανα να δίνουν το ρυθμό φώναζαν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Εμείς οι άνθρωποι των Τεχνών και του Πνεύματος» - επισημάνθηκε στο ψήφισμα που διαβάστηκε - «δηλώνουμε ότι δε μένουμε απαθείς στο έγκλημα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη και, ως εργαζόμενοι και δημιουργοί, βλέπουμε με αποτροπιασμό και απορία την ηγεσία ενός λαού που έζησε τη γενοκτονία να πράττει ανάλογα εγκλήματα κατά ενός άλλου λαού που ζητά την ανεξαρτησία του. Δε μένουμε απαθείς στην αναλγησία των ΗΠΑ, που η στάση τους μόνο ανοιχτή υποστήριξη του Ισραήλ μπορεί να χαρακτηριστεί. Δε μένουμε απαθείς στη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι στον θύτη και στο θύμα. Δε μένουμε απαθείς και ασυγκίνητοι βλέποντας τα ανθρώπινα ποτάμια που ξεχύνονται στους δρόμους της Ελλάδας και όλου του κόσμου συμπαραστεκόμενοι στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Με το ψήφισμα ζητούν: Αμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιδρομής και του εμπάργκο της Γάζας χωρίς όρους και δεσμεύσεις. Τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ενιαίο ανεξάρτητο βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να μη χρησιμοποιηθεί το έδαφος της χώρας μας για οποιαδήποτε διευκόλυνση των επιτιθέμενων.

Το παραπάνω ψήφισμα θα διαβάζεται πριν από την έναρξη κάθε θεατρικής, μουσικής παράστασης και κινηματογραφικής προβολής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οταν οι ...«σταυροφόροι» του «Διεθνούς Δικαίου» κάνουν την πάπια... (2023-10-27 00:00:00.0)
Να υλοποιηθεί η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους (2020-06-17 00:00:00.0)
Ψηφίσματα καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος (2014-08-08 00:00:00.0)
Η πολιτική ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αποθρασύνει το Ισραήλ (2012-07-07 00:00:00.0)
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (2012-05-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους (1996-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ