Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πεθαίνοντας στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού

Σημεία των χαλεπών καιρών που περνούν και οι Ιάπωνες εργαζόμενοι, είναι το χτεσινό νέο (δεύτερο σε δύο βδομάδες) κρούσμα αυτοκτονίας μίας 51χρονης άνεργης. Το πτώμα της βρέθηκε χτες κρεμασμένο στο δέντρο πάρκου που βρισκόταν κοντά στο διαμέρισμά της. Εκεί είχε αφήσει το ακόλουθο λιτό πλην σαφές σημείωμα απελπισίας: «Εχω οικονομικά προβλήματα. Λυπάμαι, δεν μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου».

Στην άλλη άκρη του καπιταλιστικού κόσμου, τις ΗΠΑ, ένας 93χρονος γέροντας βρέθηκε παγωμένος στο σπίτι του. «Ο Μάρβιν Σουρ είχε έναν αργό, οδυνηρό θάνατο εξαιτίας του ψύχους», δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην κομητεία του Οκλαντ στις ΗΠΑ. Δεν είχε ούτε ίχνος αμφιβολίας για την αιτία θανάτου του 93χρονου γέροντα που βρέθηκε ξυλιασμένος μέσα στο σπίτι του στις 17 Γενάρη. Δηλαδή, μόλις λίγες μέρες αφότου οι αρχές της πόλης, του έκοψαν το ηλεκτρικό γιατί είχε αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς... Οταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού του υπερήλικα γέροντα, το θερμόμετρο έδειχνε λίγο κάτω απ'το μηδέν.

Ο Σουρ δεν είχε παιδιά, σύζυγο, αλλά είχε χρέη περίπου 1.100 δολαρίων στην εταιρεία ηλεκτρισμού. Χρέος που του κόστισε τελικά τη ζωή... όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Bay City Times που ανακάλυψε το θέμα. Δύο ιστορίες, μια η αιτία. Το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ