Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Εντείνεται η κρατική βία

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την ένταση της κρατικής βίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα κρατικής βίας και αστυνομοκρατίας. Ετσι, την Τετάρτη το απόγευμα (7-01-2009), δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν απρόκλητη, βάναυση και αναίτια επίθεση σε νεολαίο της ΚΝΕ, καθυβρίζοντάς τον και χτυπώντας τον με κλομπς στο κεφάλι και στο σώμα του, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας, όπου ο νεολαίος παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ και επέστρεφε μόνος του στο σπίτι του πριν τη λήξη του αγώνα.

Επίσης με το πρόσχημα των δήθεν "αθώων" προσαγωγών για αναγνώριση στοιχείων, εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι αγωνιστές, καθώς και οικονομικοί μετανάστες γίνονται θύματα προπηλακισμών, αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στα αστυνομικά τμήματα, όπου οδηγούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Αποτελεί προσανατολισμό των δυνάμεων καταστολής ο εντεινόμενος αυταρχισμός που εφαρμόζεται με ιδιαίτερο μάλιστα ζήλο από τα αστυνομικά όργανα, στην κατεύθυνση καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών;
  • Αν όχι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να σταματήσουν αμέσως τέτοια βάναυσα και απαράδεκτα φαινόμενα;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ