Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΕΒ
Ομονοούν και για παροχές - «ψίχουλα» στους εξαθλιωμένους

Ο ΣΕΒ αφού απαιτεί νέες παροχές και ενισχύσεις, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προτείνει να δοθούν κάποια ψίχουλα στα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού. Αναμένοντας έκρηξη αντιδράσεων χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου στους πολιτικούς του εκπροσώπους μιλώντας για:

  • «προικοδότηση του Ταμείου Συνοχής με τα υπεσχημένα και άμεση χρήση των πόρων του».

Το δεκάκις εξαγγελλόμενο από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους «Ταμείο Κρατικής Συνοχής», υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε από το 2008. Τα ψίχουλα που θα μοίραζε για το 2008, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αντιστοιχούσαν σε 66 λεπτά τη μέρα για κάθε πολίτη που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2009 έχει εγγραφεί ποσό ίσο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τόσο για το 2008 όσο και για το 2009, τη στιγμή που αρχικά είχε σχεδιαστεί η χρηματοδότηση μόνο για το 2008 να ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ και χρόνο με το χρόνο θα αυξανόταν. Ακόμα όμως και αυτά τα επιδόματα κοροϊδίας δεν έχουν δοθεί ακόμα...

Την «Ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής» για την... αντιμετώπιση της φτώχειας προτείνει και το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη σύμπλευση με την πολιτική της κυβέρνησης. Στη λογική χορήγησης επιδομάτων πτωχοκομείου είναι δομημένη όλη η...«κοινωνική πολιτική» του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιπόν προτείνει:

«Εκτακτο επίδομα αλληλεγγύης από 500 έως 1300 ευρώ στοχευμένα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση». Το επίδομα...«αλληλεγγύης», που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ αντιστοιχεί σε 68 λεπτά του ευρώ τη μέρα για κάθε μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας - ξεπερνώντας κατά 2 λεπτά του ευρώ την κυβερνητική «δέσμευση» - με εισόδημα μέχρι 10.500 ευρώ.

-- Ταυτόχρονα και στην προσπάθειά του να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα με στόχο την ανακατάληψη της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ προτείνει επίσης την «χορήγηση του ΕΚΑΣ σε επιπλέον 300.000 δικαιούχους» και τη «χορήγηση επιδόματος θέρμανσης».Την ίδια ώρα που εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της επίσημης φτώχειας, το ΠΑΣΟΚ μοιράζει αντί για ουσιαστικές αυξήσεις, παροχές διαχείρισης της ανέχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ