Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Βέρτιγκο*

Και δώσ' του να μπήγεται το μαχαίρι στο κόκαλο της εργατικής τάξης λόγω... κρίσης. Κυβερνώντα κόμματα, αφεντικά, σωτήρες, τραπεζίτες, επιχειρηματίες με... κοινωνικό προσωπείο, λαμόγια, λεφτάδες εσωτερικού - εξωτερικού, όλοι έγιναν Κασσάνδρες και προειδοποιούν: Μέτρα - Αυτοσυγκράτηση. Ασυναρτησίες όπως: Το στέλεχος έκοψε τις 12.000 ευρώ του το μήνα σε 6.000. Εσύ ρε εργάτη γιατί να μην κόψεις το μισθό σου απ' τα 600 στα 500 ευρώ;

Τρόμος στο ίσιωμα της καπιταλιστικής αδηφαγίας επειδή η Κεντρική Γερμανική Τράπεζα παρουσιάζει ζημίες για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Κανένας τρόμος δεν τους πιάνει τώρα που πρέπει να απολογηθούν για τα αστρονομικά κέρδη που μπούκωσαν τόσα χρόνια στραγγαλίζοντας τους εργαζόμενους.

Μπήκαμε λέει σε προεκλογική περίοδο, τα δύο δεξιά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πασχίζουν να ενωθούν. Ο αριστερός οπορτουνισμός της κρότου - λάμψης δεξιάς διαχείρισης, κατεβαίνει με το ασανσέρ και λαχανιάζει στις σκάλες των δημοσκοπήσεων. Ο ΛΑΟΣ που δε γίνεται λαός όσος κι αν του περισσεύει αντικομμουνισμός, όλοι συμφωνούν: Κρίση. Σα μετεωρολόγοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ασφαλή πρόβλεψη των πέντε ημερών. Ο πόλος ο καλός όλα τα δέχεται κι όλα τ' αλέθει μην και ξεβολευτεί απ' την αστική του ζωή που ξαφνικά παθαίνει οικονομικό βέρτιγκο. Ο ορίζοντας των κερδών χάθηκε. Ομως ως μόνη λύση για τους «πηδαλιούχους» προβάλλει η συμπίεση μέχρις εξόντωσης, των εργαζομένων. Κομμένα μεροκάματα, τριήμερες εργασίες, απλήρωτες υπερωρίες, εθελούσιες έξοδοι, συναίνεση στην υποδούλωση...

Οι Βρυξέλλες ανάγονται κατά περίσταση σε δικαστή που γίνεται δανειστής και το αντίστροφο, με κατηγορούμενο πάντα τον εργαζόμενο που φταίει γιατί δεν καταλαβαίνει τα βάσανα των δημίων του.

Ηδη αυτή η δήθεν συνέγερση αρχίζει να εξαγριώνει κυριολεκτικά τους πολίτες εργαζόμενους και να ξυπνάει ακόμα και κοιμισμένες ή αδρανοποιημένες ταξικές συνειδήσεις. Για κάθε συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία που διαπραγματεύεται με την εξουσία το «μαζί», θα υψώνεται το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, το ΚΚΕ και θα στηρίζει στις πραγματικές μάχες κι όχι στα δελτία των 8 όσους κι όσες αντιστέκονται κι αντιπαλεύουν τον ευρωμονόδρομο και την ψευδοσυναίνεση.

Με νύχια και δόντια κόντρα σε απολίτικες κινητοποιήσεις, θα κερδίζονται μάχες σαν του «Τζάμπο», ως τον πόλεμο που θα κερδίσει την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Πολύ περισσότερο τρόμο προκάλεσε η άρνηση του Νικολόπουλου να γίνει ξεκούρδιστο παιχνίδι του «Τζάμπο», κι η δράση των ταξικών συντρόφων που όργωσαν τα παιχνιδάδικα κι αντιστάθηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία, απ' τα πιστόλια της «σέχτας» που ξεφύτρωσε την κατάλληλη(!) στιγμή για να μπορέσει το σύστημα να σφίξει τις χειροπέδες του εργατικού κινήματος.

Οχι, μην απορήσετε που δεν ειπώθηκε ούτε και θα ειπωθεί κουβέντα για την απόρριψη της αίτησης του «Τζάμπο», να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση και να φυλακίζονται και να πληρώνουν πρόστιμα τα μέλη του ΠΑΜΕ, από τα δικαστήρια. Είναι ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στα ΜΜΕ. Ο... αιμοδότης της ντουντούκας του κεφαλαίου που κινδυνεύει. Απλώς ας ετοιμαστούμε να περιφρουρήσουμε κι όσους δικαστές αντέχουν να λένε όχι στα αιτήματα, παράνομα και καταχρηστικά των αφεντικών...

Δεν παθαίνουμε όλοι βέρτιγκο.

* Απώλεια της αίσθησης του ορίζοντα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ