Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μονόδρομος η πρόταση του ΚΚΕ

Στην περίπτωση των Τροφίμων αποτυπώνεται καθαρά πόσο επιτακτική ανάγκη είναι αυτό που λέει το ΚΚΕ: Εργάτες, αγρότες και ΕΒΕ να παλέψουν μαζί ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια.

«Πάρε τώρα έναν παραγωγό που τη μια μέρα πουλά το γάλα 0,30 ευρώ το λίτρο και την άλλη το αγοράζει 1,50 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λιαπάτης. Η αυθαίρετη δραστηριότητα κάθε επιχειρηματία που επιδιώκει τη μεγιστοποίηση των κερδών του καθόλου δε λαμβάνει υπόψη την εξασφάλιση ενός κατάλληλου και πλήρους διατροφολογίου για όλους τους κατοίκους μιας χώρας, την παραγωγή τροφίμων στην απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα, τον έγκαιρο εφοδιασμό όλης της επικράτειας κλπ. Χαρακτηριστικό του πόσο ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση είναι πως, για την απόσυρση π.χ. επικίνδυνων για την υγεία προϊόντων από την αγορά, την ευθύνη αναλαμβάνει η εταιρεία η ίδια που τα παρήγαγε.

Η επιτακτικότητα και ρεαλιστικότητα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ειδικά σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπως είναι αυτός των Τροφίμων, με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής και διανομής των προϊόντων, επιβεβαιώνεται καθημερινά.

«Υπάρχει έδαφος για να κερδίσει κόσμο η αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική γραμμή συσπείρωσης και στο συνδικαλιστικό και στο πολιτικό επίπεδο... Ηδη όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Βήματα έχουν γίνει και στην ένταξη νέων δυνάμεων στο Κόμμα. Εχουμε ποιοτικά όπλα απέναντι στον αντίπαλο, τις Θέσεις για το Συνέδριο, που αποτυπώνουν τον άξονα στον οποίο θα βαδίσουμε. Τις επεξεργασίες του Κόμματος για το σοσιαλισμό, που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο καθημερινής μελέτης. Είναι όπλο για να δώσουμε στην εργατική τάξη την προοπτική», υπογραμμίζει ο Μανώλης Καραντούσας, γραμματέας της ΚΟΒ Τροφίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ