Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Μυριάδες προβλήματα εξαιτίας παγετού

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΤΙΡΑΝΑ.-- Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν χτες οι αρχές της Κεντρικής Σερβίας εξαιτίας των σφοδρότατων χιονοπτώσεων και του παγετού που πλήττουν το τελευταίο τριήμερο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και εκτενείς περιοχές του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας... Τουλάχιστον τρεις Σέρβοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους και θερμοκρασιών που φτάνουν έως και τους 15 βαθμούς υπό του μηδενός...

Σε εκτενή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Βελιγράδι με τη Νις έχουν εγκλωβιστεί τα τελευταία δύο 24ωρα πάνω από 100 ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά, ενώ αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι που συνδέουν το Βελιγράδι με τα σύνορα της Ρουμανίας.

Στη Βουλγαρία τουλάχιστον 156 πόλεις και χωριά στις βόρειες περιοχές της χώρας ήταν το πρωί χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας το κλείσιμο ενός λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο Μαυροβούνιο, δεκάδες τοπικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση του λιμανιού Μπαρ στην Αδριατική και της πόλης Ούλτσινι στα αλβανικά σύνορα.

Στην Κροατία, αρκετοί δρόμοι στις ορεινές περιοχές παραμένουν κλειστοί, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των οχηματαγωγών ανάμεσα στην ηπειρωτική χώρα και μερικά νησιά της Αδριατικής.

Στη βόρεια Αλβανία, χιονοστιβάδα απέκλεισε δρόμους, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών οδηγών, ενώ η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να μεταφέρει ασθενείς από απομακρυσμένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ