Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΤΑΛΙΑ
Ενταση σε διπλωματικό επίπεδο

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Στην απέλαση του καρδινάλιου Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον που αρνείται το ολοκαύτωμα προχωρά η κυβέρνηση της Αργεντινής, δηλώνοντας συνάμα ότι οι σχέσεις με το Βατικανό δεν πρόκειται να επηρεαστούν και ενόσω δεν έχει επιλυθεί ακόμη η ένταση στις διπλωματικές σχέσεις με την Ιταλία.

Η ένταση προέκυψε από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σαρδηνία μετά τις περιφερειακές εκλογές, όπου, αναφερόμενος ειρωνικά στις «πτήσεις θανάτου» που λάμβαναν χώρα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή είπε: «Αυτές ήταν μέρες. Οταν τους πετούσαν από τα αεροπλάνα...».

Οι δηλώσεις δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Unita και κατόπιν αναδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλέσει τον Ιταλό πρέσβη Στέφανο Ρόνκα για να του εκφράσει την «ανησυχία και δυσαρέσκεια» της κυβέρνησης για τα σχόλια του πρωθυπουργού. Ο πρέσβης υποσχέθηκε να διερευνήσει τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Μπερλουσκόνι και να ενημερώσει αρμοδίως την κυβέρνηση της Αργεντινής.

Οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι αποτελούν «προσβολή» για το λαό της Αργεντινής, δήλωσε και η Εστέλα ντε Καρλότο, πρόεδρος των «Μητέρων της Πλατείας Μαΐου», της οργάνωσης των αγνοούμενων της χούντας του 1976 - 83.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ