Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι προϋπόθεση για τη δυναμική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου που γίνονται πιο επιθετικές στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ανασύνταξη με στόχο το δυνάμωμα της ενότητας της εργατικής τάξης, τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, την ενίσχυση των προσπαθειών για την οικοδόμηση του Μετώπου.

Οσο καλύτερα συνειδητοποιούμε αυτό το καθήκον, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συγκρουστούμε με τις δυσκολίες και θα βελτιώσουμε την καθοδηγητική δουλειά στο εργατικό κίνημα. Αυτό αφορά:

Πρώτο, την ουσιαστική γνώση των εξελίξεων σε κλάδους και επιχειρήσεις και την αναβάθμιση της οργανωμένης παρέμβασης των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος, αλλά και συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Δεύτερο, την ενίσχυση της συλλογικής λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη συστηματική παρέμβαση στους τόπους δουλειάς, τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, τη δημιουργία νέων κλαδικών σωματείων, πρώτα απ' όλα.

Τρίτο, την ένταση της πολιτικής - ιδεολογικής πάλης σε συνδυασμό με πολύμορφη δράση για κάθε πρόβλημα, ώστε να κατανοείται η αξία του οργανωμένου αγώνα, να ωθούνται νέες δυνάμεις στο Κόμμα, στο ΠΑΜΕ, στα σωματεία, ρίχνοντας βάρος στην οργάνωση νέων εργατών, γυναικών, μεταναστών, εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.

Η διαδικασία αυτή θα προχωράει μέσα από σκληρή πολιτική σύγκρουση, με αστικές, οπορτουνιστικές και διάφορες περιθωριακές δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν βάσεις, εμπαίζοντας τη νεολαία.

Η διαδικασία αυτή θα προχωράει μέσα από σκληρή σύγκρουση με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, γενικότερα τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, το σύστημα.

Το στοιχείο που θα δώσει τον τόνο στην πορεία των εξελίξεων στα συνδικάτα είναι η ενίσχυση του Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού, γιατί αυτός ο προσανατολισμός είναι προϋπόθεση για να διαμορφωθούν ακόμα πιο γερά, μαζικά, ταξικά συνδικάτα που συνειδητά, μέσα από πλατιές, συλλογικές διαδικασίες, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, θα υιοθετούν αλλά και θα εμπλουτίζουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ, θα αποτελούν τη βάση, τα θεμέλιά του.

Οι κομμουνιστές έχουν καθήκον να αγωνίζονται για συνδικάτα που θα συμβάλλουν στην πάλη για την «απελευθέρωση της καταπιεζόμενης μάζας των εκατομμυρίων της εργατιάς».

Αυτή η προσπάθεια θέλει καλή επεξεργασία που θα εξειδικεύει αυτόν τον προσανατολισμό θέτοντας στην εργατική τάξη τεκμηριωμένα τα ζητήματα που αφορούν στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας σαν προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ