Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Η δουλειά στις γυναίκες αφορά στις γυναίκες, όπου αυτές και αν βρίσκονται - στη δουλειά, στο σωματείο, στο ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο, στην ύπαιθρο, στο μικρομάγαζο της γειτονιάς.

Τι πρέπει να επιδιώκουν οι κομματικές δυνάμεις που δρουν μέσα στο γυναικείο κίνημα;

  • Να προσαρμόζει τις αποφάσεις του κόμματος μέσα στο γυναικείο κίνημα, να επεξεργάζεται γυναικεία ζητήματα που μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο και για τη διαμόρφωση αιτημάτων κυρίως από το εργατικό κίνημα.
  • Να απλώνεται ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό συσπειρώνοντας σε αντιιμπεριαλιστική βάση, εργαζόμενες, άνεργες, μερικά απασχολούμενες, μη εργαζόμενες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, γυναίκες των γραμμάτων και του πολιτισμού, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες.
  • Να αποκαλύπτει τα αίτια και τους υπαίτιους που τις έκαναν τα πρώτα θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και να τις βοηθάει να συλλάβουν το σύνολο των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Μπροστά στις συνέπειες της κρίσης να κατανοήσουν ότι μονόδρομος είναι η συγκρότηση του ΑΑΔΜ, ότι μόνο στο σοσιαλισμό θα πραγματωθεί η ισοτιμία τους.
  • Να βοηθάει στην απόκτηση πολιτικής συνείδησης μέσα από τα ιδιαίτερα γυναικεία προβλήματα, χωρίς να αλλοιώνεται ο γενικός άξονας, να κτίζει έναν σημαντικό κρίκο στις κοινωνικές συμμαχίες.
  • Να συνδυάζει τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (εργασία, μόρφωση, υγεία, μητρότητα κ.ά.) με εκείνα τα γυναικεία ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φυλετική πλευρά και εκείνη των διαπροσωπικών σχέσεων (πορνεία, βία, κακοποίηση κ.ά.). Γιατί οι κομμουνιστές στηρίζονται στην αρχή ότι προϋπόθεση για να εμφανιστούν καινούριες σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους είναι η αλλαγή των υλικών και οικονομικών όρων και των κοινωνικών σχέσεων, ακριβώς γιατί οι αντιθέσεις πρωτοπαρουσιάζονται στη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και από εκεί εκδηλώνονται και στη σφαίρα των προσωπικών σχέσεων.
  • Να απαντάει στις νέες θεωρίες της αστικής τάξης που πλασάρονται κυρίως μέσα στα ανώτατα ιδρύματα και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις νέες γυναίκες που σπουδάζουν.
  • Να αντιπαλεύει τον οπορτουνισμό, το «αριστερό» δεκανίκι της αστικής τάξης μέσα στο γυναικείο πληθυσμό
  • Να προτάσσει τον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό αντιπαλεύοντας την αστική θεωρία ότι οι γυναίκες σαν φύλο, με τη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Πώς μπορούν να πραγματωθούν χωρίς το μισό της εργατικής τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας για τη χειραφέτηση της γυναίκας είναι μέρος του αγώνα για την κοινωνική ισότητα (2015-03-15 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών (2011-03-06 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η πάλη για την αληθινή ισοτιμία (2008-11-15 00:00:00.0)
Νομοθετικές αλλαγές στα δικαιώματα της γυναίκας (2007-09-09 00:00:00.0)
Μετά τη δικτατορία (1998-12-09 00:00:00.0)
Αντιδραστικά ιδεολογήματα (1998-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ