Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΞΙΚΟ
Δεκάδες νεκροί σε «φλεγόμενη» ντισκοτέκ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην ντισκοτέκ «Λομπόμπο», στην καρδιά της μεξικανικής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λουίς Ουίντεργκερτς διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από βραχυκύκλωμα, στις πέντε το πρωί (τοπική ώρα). Αυτό το κέντρο διασκέδασης έχει έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων και θεωρείται το μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής, με χωρητικότητα πάνω από 3.000 άτομα. Ωστόσο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μόνο χίλια άτομα βρίσκονταν μέσα.

Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης, περίπου 450 άνθρωποι, από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά προσπαθούν να ερευνήσουν όλους τους χώρους της ντισκοτέκ που εκτείνεται σε δύο ορόφους, διευκρίνισε ο Ουίντεργκερτς, συνεπώς ενδέχεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί, καθώς οι αρχές υπολογίζουν πως είναι πιθανόν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο. Πάντως, σύμφωνα με το μεξικανικό πρακτορείο Νοτιμέξ, τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι της ντισκοτέκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ