Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Τα απομεινάρια της θεομηνίας

ΡΩΜΗ.-

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι, μετά από μία βδομάδα καταρρακτωδών βροχών, που προκάλεσαν τις χειρότερες και καταστροφικότερες πλημμύρες που έπληξαν την Ιταλία τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τραγικός είναι και ο απολογισμός όσον αφορά στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς επισήμως 24 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμη 5 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν χθες αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα έχουν πια αρχίσει να υποχωρούν, αφήνοντας, όμως, μία εικόνα σχεδόν ολικής καταστροφής, ενώ ο κίνδυνος από την υπερχείλιση του ποταμού Πάδου έχει πια παρέλθει, τόνισε χθες ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Εντζο Μπιάνκο. Ηδη, από την Πέμπτη, έχουν αρχίσει οι επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου, τόνισε ο Μπιάνκο, ενώ αναμένεται να αρχίσει και η επιστροφή των πρώτων κατοίκων στις περιοχές του δέλτα του Πάδου που είχαν εκκενωθεί. Ωστόσο, 22.000 ακόμη θα παραμείνουν προσωρινά άστεγοι και κάποιοι ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν νέες κατοικίες, καθώς πολλές δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες.

Μερική αποκατάσταση έχει γίνει και στο οδικό δίκτυο και το τούνελ του Σαν Μπερνάντ, που συνδέει την Ιταλία και την Ελβετία, ξανάνοιξε χθες. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Ελβετία τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν τους 9 αγνοούμενους. Συνολικά, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η πλειοψηφία αυτών από το χωριό Γκόντο όπου το μισό καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης και βράχων, εξαιτίας των κατολισθήσεων των ελβετικών Αλπεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ