Κυριακή 22 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΑΙΓΑΙΟ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ η περιοχή μας

Συνέντευξη με τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε νέα φάση όξυνσης βρίσκονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για τη διανομή των αγορών, τη διατήρηση ή κατάκτηση της πρωτοκαθεδρίας στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Η Βαλκανική εξακολουθεί να παραμένει πυριτιδαποθήκη. Ιδιαίτερα απειλητική διαγράφεται η κατάσταση κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, με την ενίσχυση του μεγαλοϊδεατισμού στην Αλβανία, ενώ οι κίνδυνοι αυξάνονται και από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερός εταίρος και βοηθός της ιμπεριαλιστικής τάξης στην περιοχή.

Στη μέγκενη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και του ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων βρίσκεται και το Κυπριακό. Ταυτόχρονα, αξιοποιούνται τα οικονομικοπολιτικά σχέδια των κυρίαρχων τάξεων και κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας για να δώσουν την εντύπωση ότι διευθετούν τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Κύριος στόχος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι να αξιοποιήσουν και την Ελλάδα και την Τουρκία στα επεκτατικά σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και των παρευξείνιων χωρών. Θίγονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο με την πλήρη ΝΑΤΟποίηση και αμερικανοποίησή του, όπως περίτρανα απέδειξε και η τελευταία ΝΑΤΟική άσκηση.

Ολα αυτά συζητά σήμερα ο «Ριζοσπάστης» με τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ