Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ 6ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αλλη μια έκφραση της έντασης του αυταρχισμού έλαβε χώρα στο 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου καλεί σε ΕΔΕ καθηγητή του σχολείου για άσκηση δημόσιας κριτικής στις ενέργειές του, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο τον αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που θέλει το δημόσιο υπάλληλο με σκυμμένο το κεφάλι, άβουλο και φοβισμένο, καθώς και για μεροληψία κατά την αξιολόγηση των μαθητών, παρεμβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στο παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού.

Το παραπάνω περιστατικό, που δεν είναι μεμονωμένο, στοχεύει στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και στην αφαίρεση των κατακτήσεών τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να πάψουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού και καταπάτησης δικαιωμάτων, ακόμα και της διαφορετικής άποψης, στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 24/02: Το βράδυ της Τρίτης 24/02 άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Η χειροβομβίδα προσέκρουσε στο τζάμι του κτιρίου χωρίς να περάσει στο εσωτερικό του και έπεσε στον πεζόδρομο, μέσα σε μια ζαρντινιέρα, όπου και εξερράγη. Την ίδια στιγμή στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα. Θα μπορούσαν δηλαδή να υπάρχουν και θύματα.

Η παραπάνω ενέργεια έρχεται σαν συνέχεια σειράς αντίστοιχων ενεργειών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, που λειτουργούν προβοκατόρικα και πραγματικό στόχο έχουν την ενίσχυση της κρατικής καταστολής, των μηχανισμών παρακολούθησης, το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη, Λιάνα Κανέλλη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες και οι εντολείς τους.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΕΤ - LARFAGE: Στη θέση Μπρινιά στο παλιό λιγνιτωρυχείο του Αλιβερίου (Αγ. Λουκία) στην Εύβοια έχει δοθεί χώρος στην επιχείρηση ΑΓΕΤ - LARFAGE, η οποία έχει δημιουργήσει λατομείο παραγωγής αδρανών υλικών και μονάδα μπετόν.

Η επιχείρηση η οποία αυξάνει για χρόνια τα κέρδη της προχώρησε στην απόλυση τριών εργαζομένων στο λατομείο, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής που ταλαιπωρείται από το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και το σταμάτημα των απειλών της ΑΓΕΤ - LARFAGE για τη συνέχιση των απολύσεων;
  • Τι μέτρα θα πάρει για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων της περιοχής με επίδομα ανεργίας 1.100 ευρώ μέχρι να βρεθεί εργασία, υπολογισμό της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, γενικότερη στήριξη των οικογενειών των ανέργων;

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ: Απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όλης της χώρας. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο για τους εκπαιδευτικούς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Πρωτούλης και Σταύρος Σκοπελίτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η εγκατάλειψη της πολιτικής της αδιοριστίας, η κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών και η κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς διορισμούς;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ