Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Μιρό, προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ δεκάδων νεαρών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά 21 αστυνομικοί και να συλληφθούν 8 άτομα - ανάμεσά τους και ένας 15χρονος. Η αστυνομία κλήθηκε για «εμπρησμό αυτοκινήτου» και όταν έφτασε, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, της επιτέθηκαν περίπου 100 νεαροί με «μολότοφ», πέτρες και άλλα αντικείμενα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Ονειρο χαρακτήρισε τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους ο Πρόεδρος του Ιράκ Τζελάλ Ταλαμπανί, τονίζοντας ότι «το ιρακινό Κουρδιστάν αποτελεί τμήμα του Ιράκ και το συμφέρον του κουρδικού λαού είναι να παραμείνει στο Ιράκ» προσθέτοντας ότι «δε θέλουμε να αυτονομηθούν ούτε οι Σουνίτες, ούτε οι Σιίτες ούτε και οι Κούρδοι», συμπληρώνοντας ότι την ίδια άποψη έχει και ο κούρδος ηγέτης Μασούτ Μπαρζανί.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εγκαινιάστηκε χτες και επίσημα η πρεσβεία του Λιβάνου στη Συρία μετά από διακοπή των διμερών σχέσεων για πάνω από εξήντα χρόνια.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ ζήτησε χτες από όλες τις διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρωγής που βρίσκονται στη χώρα του να την εγκαταλείψουν μέσα σε ένα χρόνο λέγοντας ότι μπορούν να αφήσουν τις προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων στα αεροδρόμια και στα λιμάνια του Σουδάν ώστε να αναλάβουν τη διανομή τους οι σουδανικές οργανώσεις αλληλεγγύης.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Η κυβέρνηση του Κουβέιτ υπέβαλε την παραίτησή της στον εμίρη για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να λογοδοτήσει ο πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο έπειτα από αίτημα ορισμένων βουλευτών εν μέσω παρατεταμένης πολιτικής κρίσης.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ενας ανθρακωρύχος σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε ορυχείο στην πόλη Ζένιτσα της κεντρικής Βοσνίας το περασμένο Σάββατο.

ΣΑΝΑΑ.-- Σε προχτεσινή επίθεση αυτοκτονίας οφείλεται ο θάνατος στο ανατολικό τμήμα της Υεμένης τεσσάρων Νοτιοκορεατών τουριστών και του Υεμενίτη οδηγού τους.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Η επιδημία της χολέρας στη Ζιμπάμπουε έχει προσβάλει πάνω από 91.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τον περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΣΕΝΤ ΠΕΛΤΕΝ.-- Ενοχος για βιασμό και αιμομειξία δήλωσε ο Γιόζεφ Φριτσλ, που κατηγορείται πως κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού του για 24 χρόνια, έχοντας αποκτήσει μαζί της επτά παιδιά, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης που ξεκίνησε χτες κεκλεισμένων των θυρών σε πόλη της Αυστρίας.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αλβανίας την Κυριακή διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα των εκρήξεων που σημειώθηκαν πριν από ένα χρόνο λίγο έξω από τα Τίρανα σε στρατιωτική βάση - αποθήκη πυρομαχικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι, να τραυματιστούν 302 και να καταστραφούν 5.500 σπίτια.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν την Κυριακή ξεχωριστές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προφυλακιστούν 35 άνθρωποι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επιστροφή» σε μάχιμο ρόλο εάν κριθεί αναγκαίο(2010-08-24 00:00:00.0)
Πιέζει για «υποστήριξη» από τους Αραβες ο Μάλικι(2008-04-23 00:00:00.0)
Φήμες περί τουρκικής εισβολής στο Βόρειο Ιράκ(2007-06-07 00:00:00.0)
Επιθέσεις εκδίκησης μεταξύ σουνιτών - σιιτών(2006-04-05 00:00:00.0)
Ενταση μεταξύ «κυβέρνησης» - σουνιτών(2005-06-09 00:00:00.0)
«Καθυστερήσεις» στη διανομή υπουργείων(2005-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ