Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιθέσεις εκδίκησης μεταξύ σουνιτών - σιιτών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Συνεχίζεται το λουτρό αίματος μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στο Ιράκ, που έχουν επιδοθεί σε επιθέσεις εκδίκησης και αντεκδίκησης, με στόχο, κυρίως αμάχους. Οι δράστες των επιθέσεων παραμένουν άγνωστοι και τα κίνητρά τους, σίγουρα, διόλου αθώα δεν μπορούν να θεωρηθούν, τουλάχιστον ως προς το αποτέλεσμά τους.

Αλλοι 7 πολίτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική συνοικία της ανατολικής Βαγδάτης. Σε περίχωρα της πρωτεύουσας βρέθηκαν τα, διάτρητα από σφαίρες, πτώματα 9 σουνιτών που είχαν εξαφανιστεί πριν μερικές ημέρες. Αλλοι 5 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά, στη Βαγδάτη από έκρηξη σε σπίτι σκοτώθηκαν 2 παιδιά και 1 ενήλικας ενώ στη Βασόρα σκοτώθηκαν 2 αστυνομικοί όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Τέλος, στη Σαμάρα από βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου τοπικού αξιωματούχου τραυματίστηκαν 5 σωματοφύλακές του.

Χτες, επίσης, παράγοντες που σχετίζονται με τη δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν δήλωναν ότι στον πρώην ηγέτη του Ιράκ, σύντομα, θα απαγγελθούν κατηγορίες για γενοκτονία των Κούρδων στα τέλη της δεκαετίας του '80.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ