Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προχωρά η «ταλιμπανοποίηση»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ και ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ.--

Ενας 32χρονος Πακιστανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών από δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, για το ρόλο του «στην προσπάθεια αγοράς αντιαεροπορικών πυραύλων «Stinger» για τους Ταλιμπάν και την «αλ Κάιντα», με αντάλλαγμα ποσότητα ηρωίνης και χασίς», μετέδωσε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Αλλοι δύο Πακιστανοί «έχουν δηλώσει ένοχοι» και οι ποινές τους αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς, σύμφωνα με την ίδια ποινή. Η είδηση έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες ότι οι Ταλιμπάν, που «δρουν πλέον σε περιοχές του Πακιστάν», σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ», κινούνται «ανεμπόδιστα» σε μεγάλες περιοχές της χώρας, «τρομοκρατώντας» τους κατοίκους. Τα οχήματά τους, αναφέρει η εφημερίδα, αποκαλούνται από κατοίκους «Ουάνα Αζραέλ» - από το όνομα του Αγγέλου του Θανάτου. Πάνω από 100 προεστοί και πολιτικοί που πρόσκεινται στην κυβέρνηση υπό τον στρατηγό - «πρόεδρο» Μουσάραφ έχουν εκτελεστεί τους περασμένους εννέα μήνες, αναφέρει Δυτικός διπλωμάτης στην εφημερίδα. Πολλοί, προστίθεται στο δημοσίευμα, κάνουν συγκρίσεις με τα γεγονότα στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1990.

Στο μεταξύ χτες έγινε γνωστό ότι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία του Βορείου Ουαζιριστάν, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στην περιοχή, που στοίχισαν τη ζωή επτά ανδρών παραστρατιωτικής ομάδας και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Δε δόθηκαν πληροφορίες για νέα θύματα.

Τέλος, χτες, έγινε γνωστό πως «σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές» άνοιξαν πυρ εναντίον γαμήλιας τελετής επειδή ακουγόταν σε αυτή μουσική - πράγμα απαγορευμένο από τους Ταλιμπάν - στο Βόρειο Ουαζιριστάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους καλεσμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ