Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΦΛΩΝ
Στον αγώνα με ουσιαστικά αιτήματα

Συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ...απαιτεί η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) που έστειλε για το σκοπό αυτό και ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να παρέμβει άμεσα προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα των τυφλών. Στα πλαίσια αυτά μάλιστα ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη στις 12 μ. θα κάνει αποκλεισμό του υπουργείου Απασχόλησης.

Η ΕΟΤ χρόνια τώρα λειτουργεί ως μηχανισμός που διευκολύνει το πέρασμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης των αναγκών των τυφλών και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ακόμα και όταν κάνει κάποιες κινητοποιήσεις προβάλλει αποπροσανατολιστικά αιτήματα, δεν αμφισβητεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δεν αγωνίζεται ενάντια στο «έγκλημα» ότι 1.500 τυφλοί με πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές τους είναι χωρίς κανένα κέντρο για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών καλεί στην κινητοποίηση με διεκδικητικό πλαίσιο που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες των τυφλών και οικογενειών τους και στην επίθεση που δέχονται ιδιαίτερα μπροστά στην οικονομική κρίση που κεφάλαιο και κόμματα του ευρωμονόδρομου ετοιμάζονται να φορτώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Και υπογραμμίζει ότι ο χώρος έχει ανάγκη από νέα σχήματα οργάνωσης του αγώνα, τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα των Τυφλών, αλλά και την ενίσχυση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ