Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ
Εκλογές - παρωδία από την πλειοψηφία

Στόχος είναι ο αποκλεισμός των ταξικών δυνάμεων

Εκλογές «εν κρυπτώ και παραβύστω» οργάνωσε η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), αποκλείοντας από τις διαδικασίες εκλεγμένους συνδικαλιστές, μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου και, επί της ουσίας, την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου. Την πραξικοπηματική ενέργεια της ΠΑΣΚΕ κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο Εμπόριο» (ΑΣΕΕ), σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου:

  • Συνεδρίασε χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί πέντε μέλη της, εκλεγμένα με το συνδυασμό της ΑΣΕΕ κι αποφάσισε τη σύγκληση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.
  • Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με οριακή απαρτία (παραβρέθηκαν 19 άτομα) και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών για την περασμένη Τρίτη, 10 Μάρτη.
  • Η Εφορευτική Επιτροπή, με επικεφαλής τη γραμματέα του Συνδέσμου και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αγνόησε τις ενστάσεις που υπέβαλαν τα αποκλεισθέντα μέλη της διοίκησης και αποφάσισε τη συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας.

Ακόμα, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου αρνήθηκε να παραδώσει στους συμβούλους της μειοψηφίας αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασής της, ενώ το μητρώο των μελών δεν ήταν επικυρωμένο, με αποτέλεσμα να μπορούν να προστίθενται. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι, οι οποίοι, ενημερωμένοι από σχετική αναγγελία σε τοπική εφημερίδα, πήγαν, στις 10 το πρωί της περασμένης Τετάρτης να ψηφίσουν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, δε βρήκαν εκεί ούτε δικαστικό αντιπρόσωπο, ούτε κάλπη. Κι έμαθαν ότι η κάλπη ...περιφερόταν σε μαγαζιά της Νέας Ιωνίας, προς συγκέντρωση ψήφων.

Η ΑΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να επιβάλουν διαδικασίες και λειτουργία του Συνδέσμου που θα εξυπηρετεί τους ίδιους και την πάλη τους, να καταδικάσουν τις παρατάξεις του δικομματισμού και να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, η ΑΣΕΕ ζητάει να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία και να μην αναγνωρίσει τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου, τους αντιπροσώπους που θα «εκλεγούν και ζητάει να οριστεί συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου, που θα ορίσει, ομόφωνα, ημερομηνίες εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ