Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικότητα και παλμός

«Καμιά διαπραγμάτευση με το κεφάλαιο», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι, με το βλέμμα στραμμένο στις 2 του Απρίλη

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Καμία διαπραγμάτευση. Καμία ανοχή. Περνάνε στην αντεπίθεση μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, που με τη συμμετοχή τους συγκρότησαν ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Με την ίδια αποφασιστικότητα προχωρούν από εδώ και πέρα. Και στις 2 του Απρίλη, επόμενο σταθμό της πάλης τους, θα μετρούν νέες δυνάμεις στο ταξικό κίνημα, που θα διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Γιάννης Νοτάκης, από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Χαιρέτισαν ο Γιάννης Νιβορλής, από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), και η Ιωάννα Καλούση, από τη Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων Μακεδονίας - Θράκης. Ακολούθησε μαχητική πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ηταν εκεί, εργάτες από το χώρο του μετάλλου, τον ιματισμό, καθαρίστριες που δουλεύουν στις εργολαβίες με συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου, αλλά και εργαζόμενοι από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, του Βιομηχανικού Επισιτισμού, που συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα τους παλεύουν μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι μαζί, εργαζόμενοι στις κατασκευές, Ελληνες και μετανάστες, εργάτες και υπάλληλοι άλλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τα πανό και τα συνθήματα, πρόβαλαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Διαδήλωσαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και διαμήνυσαν πως «αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο κι αγώνα θα ανατραπεί».


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ