Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
ΑΘΗΝΑ
Προχωράμε με ορμή και αποφασιστικότητα

Η καταρρακτώδης βροχή δε στάθηκε ικανή να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίων στο συλλαλητήριο. «Παρών» και από τους μικρούς ΕΒΕ

Την ώρα που οι κεφαλαιοκράτες και οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού συναγελάζονται στα τραπέζια της συναίνεσης και του «διαλόγου» για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργατών και του λαού, οι ταξικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές, οι εργάτες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τραβούν το δρόμο που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα της τάξης τους, στέλνοντας καθαρό το μήνυμα: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Το πλούτο τον παράγουμε εμείς οι εργάτες και θα αγωνιστούμε για να περάσει στα δικά μας χέρια.

Ούτε η καταρρακτώδης βροχή, ούτε το κρύο στάθηκαν χτες ικανά για να σταματήσουν τους εργατοϋπάλληλους και τους νεολαίους, φοιτητές και σπουδαστές, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Η συμμετοχή, με δεδομένες τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν μαζική. Νέες δυνάμεις βρέθηκαν στο συλλαλητήριο, από χώρους που το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μάχες, όπως το Γηροκομείο Αθηνών, αλλά και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκεί και οι μετανάστες, με τα πανό γραμμένα στη γλώσσα τους. Μαζί με τους εργάτες ενώθηκαν και οι ΕΒΕ, κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος, αλλά και οι γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΓΕ.

Δεν είμαστε «εταίροι» με τους εκμεταλλευτές

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Την κεντρική ομιλία στην πλατεία Ομόνοιας έκανε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Οπως τόνισε, χρειάζεται «αγώνας για ουσιαστικές διεκδικήσεις, που θα 'χει ως στόχο την αλλαγή όχι κυβερνήσεων, αλλά τάξης. Να γίνει η εργατική τάξη κυρίαρχη δύναμη της εξουσίας και των μέσων παραγωγής. Από αυτό το βήμα, το ΠΑΜΕ σας καλεί να μπούμε πιο ορμητικά σε αυτόν τον αγώνα. Αγώνας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως σκοπό και σχέδιο την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών και όχι των κερδών. Εμείς έχουμε χτίσει τις επιχειρήσεις, τα καράβια, όλα τα μέσα παραγωγής. Εμείς τα δουλεύουμε και παράγουμε. Ηρθε η ώρα να βάλουμε ως στόχο να περάσουν στα δικά μας χεριά. Αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Αξίζει κάθε θυσία».

Καταλήγοντας, κάλεσε σε ένταση της μάχης για την απεργία στις 2 Απρίλη, ώστε «περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη με επιτροπές αγώνα. Να μπαίνουν στη μάχη κάθε φορά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, οι συνδυασμοί μας, οι σωματειακές επιτροπές στις συνοικίες. Στόχος μας να είναι η μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων. Να προχωρήσουμε σχεδιασμένα στην ίδρυση νέων σωματείων στους κλάδους. Να ενώνονται οι εργαζόμενοι σε ισχυρή δύναμη ανατροπής. Σε αυτόν τον πόλεμο νικητές θα είμαστε εμείς».

Μαζί με τους μικρούς ΕΒΕ

Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών. «Μας ενώνει η κοινή ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εργάτες, ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες και όλοι οι εργαζόμενοι, που είναι η εφαρμοζόμενη ευρωενωσιακή φιλομονοπωλιακή πολιτική. Μας ενώνει ο κοινός αντίπαλος, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στην πορεία προς τη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, οι διαδηλωτές με συνθήματα και πανό κάλεσαν σε σύγκρουση και ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της. Μετά τη Βουλή, η πορεία κατευθύνθηκε στην Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ