Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Καταγγέλλει παρέμβαση στη δράση του

Ενόχλησε τον δήμαρχο Ελευσίνας Γ. Αμπαζόγλου, στέλεχος του ΣΥΝ, η δραστηριότητα του σωματείου ενάντια στις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ

Για «άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη συνδικαλιστή δράση που θα ζήλευαν και οι πιο στυγνοί εργοδότες», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τον δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Αμπατζόγλου, στέλεχος του ΣΥΝ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου. Αφορμή της καταγγελίας αποτελεί επιστολή που έστειλε στο σωματείο ο δήμαρχος στις 11 Μάρτη, δύο ημέρες μετά τη συνέλευση - συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοτάξιο του δήμου. Ο δήμαρχος «ενοχλήθηκε» καθώς στη συγκέντρωση καλέστηκε και μίλησε ο Α. Χοροζάνης, μέλος του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου - στο οποίο συμμετέχει το Σωματείο - για την κινητοποίηση που διοργάνωνε εκείνες τις μέρες ενάντια στις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Οπως σημειώνει το σωματείο, ο δήμαρχος με την επιστολή του «κρίνει ότι οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν πρέπει να ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος και πρέπει να του ζητάμε την άδεια για το ποια θέματα θα απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και τον ποιον θα καλούν ή δε θα καλούν στις συνελεύσεις τους. Εμμεσα επίσης θέτει θέμα για το πώς θα πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Δικαίωμα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες εδώ και πολλά χρόνια».

«Ο λόγος, σημειώνει το σωματείο, της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δημάρχου είναι ότι το σωματείο συμμετέχει στο Συντονιστικό Φορέων Θριασίου και με αυτή την ιδιότητα ενημέρωσε τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη "Χαλυβουργική". Ταυτόχρονα αναδείξαμε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, η οποία διευκολύνει την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ».

Καταλήγοντας το σωματείο επισημαίνει ότι «η παραπάνω ενέργεια του δημάρχου έρχεται σαν συνέχεια της όλης δραστηριότητάς του καθώς: Πρωτοστατεί στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας για να κρατάει ομήρους δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και ταυτόχρονα προχώρησε στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας με άλλους δήμους με την οποία μπορεί να ιδιωτικοποιήσει όλους τους τομείς του δήμου που σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ