Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
«Κατέλαβαν» το υπουργείο Ανάπτυξης

Μαχητική κινητοποίηση χτες το ξημέρωμα από τις ταξικές δυνάμεις

Το χτεσινό ξημέρωμα βρήκε το υπουργείο «καλυμμένο» με το μήνυμα του ΠΑΜΕ: Αντίσταση, Αντεπίθεση!
Το χτεσινό ξημέρωμα βρήκε το υπουργείο «καλυμμένο» με το μήνυμα του ΠΑΜΕ: Αντίσταση, Αντεπίθεση!
Το αγωνιστικό κλίμα που σηματοδότησαν οι χτεσινές κινητοποιήσεις κυριάρχησε στην πρωτεύουσα πολύ πριν χαράξει: Προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης, οι ταξικές δυνάμεις σήκωσαν την Αθήνα «στο πόδι» για περισσότερες από πέντε ώρες.

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, λίγα λεπτά πριν τις 6 το ξημέρωμα, εργαζόμενοι - μέλη ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών από δεκάδες κλάδους και τόπους δουλειάς, βρέθηκαν στο ισόγειο του υπουργείου στην πλατεία Κάνιγγος. Σε λίγη ώρα, όλες οι είσοδοι είχαν αποκλειστεί. Στις 6.15 ένα γιγαντοπανό με την υπογραφή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλύπτει ήδη σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη του 7όροφου κτιρίου: «Οχι στις απολύσεις. Οχι στη μείωση των μισθών. Οχι στην τρομοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»!

Την εμφάνισή της κάνει μια δεύτερη μαζική ομάδα, νέοι και νέες που με τις σημαίες του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στη μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο. Η ντουντούκα καλεί ασταμάτητα στις απογευματινές συγκεντρώσεις, ενώ τα αγωνιστικά τραγούδια πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Το μήνυμα είναι σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις: Η εργατική τάξη όχι μόνο δε θα σκύψει το κεφάλι στη νέα λαίλαπα, αλλά θα οργανωθεί, θα αντισταθεί, θα διεκδικήσει ό,τι της ανήκει, με αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας κάθε μορφή και μέσο πάλης. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Πρωτούλης.

Η κατάληψη επισφραγίστηκε με την πορεία που ακολούθησε, διασχίζοντας την Αθήνα
Η κατάληψη επισφραγίστηκε με την πορεία που ακολούθησε, διασχίζοντας την Αθήνα
Στις 11.30 π.μ., οι διαδηλωτές αφήνουν το υπουργείο και με φόντο το τεράστιο πανό αρχίζουν πορεία ανεβαίνοντας την οδό Ακαδημίας: «Δισ. ευρώ για τους πλουτοκράτες, φτώχεια κι ανεργία για τους εργάτες» καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας. «Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ», συνεχίζουν. Από την Ιπποκράτους και μετά την Πανεπιστημίου η πορεία συνεχίζει διασχίζοντας την κεντρική Αγορά και καταλήγει στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ