Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «αυτονόητα» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

«Αυτονόητες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με έναν πολιτικό φορέα». Ετσι χαρακτηρίζει η χτεσινή ΑΥΓΗ τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα, η εφημερίδα, επιτίθεται στο ΚΚΕ και την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος επειδή - λένε - κόβει «κάθε δίοδο συνεννόησης και δράσης ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και με το φόβο μήπως ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου από τα μέλη του Κόμματος που επιθυμούν την ενότητα της αριστεράς...». Και καταλήγει η ΑΥΓΗ γράφοντας ότι «η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, αδυνατώντας εμφανώς να καταλάβει πως η δημοκρατία αποτελεί διαρκή, πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία, επέλεξε αντί αυτού να επιβάλει την "τάξη και την ασφάλεια" στο εσωτερικό του Κόμματος».

Αυτό το «τάξη και ασφάλεια» καλύτερα να μην το ξεστομίζουν για το ΚΚΕ αυτοί που «χάιδεψαν αυτιά κουκουλοφόρων». Αυτοί που έστελναν μαθητές να χτυπηθούν στα αστυνομικά τμήματα συμβάλλοντας θελημένα ή αθέλητα στην επιβολή κρατικής βίας και καταστολής. Αυτοί που από τη στήριξη της εξέγερσης καταδίκαζαν κάθε βία. Αλλά ως εδώ μ' αυτά για τους «αριστερούς» στυλοβάτες του συστήματος.

Ας δούμε όμως και μερικές από τις «αυτονόητες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με έναν πολιτικό φορέα», όπως αυτές εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα...

Το να καταγγέλλει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ ότι γίνονται εκκαθαρίσεις στο κόμμα με αφορμή τη διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου να έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης για την καρέκλα και μάλιστα με κοσμιότατες φράσεις όπως «ζωγράφος είναι ο ευρωβουλευτής και θέλει να ολοκληρώσει το έργο του». 'Η άλλος να λέει «έβγαλαν αρκετά χρήματα όσοι είχαν εκλεγεί, τώρα ήρθε και η σειρά άλλων». Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά δεν εκφράζουν πολιτική ή ιδεολογική διαφοροποίηση. Γιατί μπορούν και τέτοια να λένε και για τα οφίτσια να τσακώνονται και ταυτόχρονα να εκφράζουν πολιτική διαχείρισης του συστήματος και υπονόμευσης του κινήματος, ως γνήσιοι οπορτουνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ