Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοριστικοί όροι στο συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ επέβαλε ο 20ός τακτικός ανακριτής Απ. Ζαβιτσάνος, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, στον Π. Ζαχαρίου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη. Ο Π. Ζαχαρίου, που κατηγορείται για εκβίαση, απολογήθηκε για πάνω από δύο ώρες, αρνούμενος τις κατηγορίες, και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος.

Η εξέλιξη αυτή, εκτιμούν νομικοί κύκλοι, ανοίγει το δρόμο για την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή Φ. Μανούση. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία της ανάκρισης υπάρχουν ερωτήματα για τον Αρ. Παυλίδη αναφορικά με τον τρόπο που δικαιολόγησε το πόθεν έσχες, ποσού 100.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αγορά κατοικίας της κόρης του, καθώς και για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό κάνει να είναι μονόδρομος η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Ο Αρ. Παυλίδης αρνείται τις καταγγελίες Μανούση, ότι υπέστη εκβιασμό προκειμένου να δρομολογηθούν πλοία της εταιρείας του στην άγονη γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Ζαχαρίου ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι οι επισκέψεις του στα γραφεία της εταιρείας του Φ. Μανούση έγιναν στο πλαίσιο των κοινωνικών σχέσεων και με διάφορα προσχήματα που προέβαλε ο πλοιοκτήτης. Τέλος, ανέφερε ότι οι αξιολογήσεις των προσφορών για τη δρομολόγηση πλοίων στην άγονη γραμμή έγιναν από τον πρώην υπουργό με αξιοκρατικά κριτήρια και αυτό πληρώνει τώρα ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ