Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση ότι «δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Με μέτρα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά χωρίς χτύπημα των καρτέλ δεν μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά». Οτι «η κυβέρνηση έχει σχέδιο, για την ελαστικοποίηση της εργασίας, τη φορομπηχτική πολιτική και τις αντιλαϊκές επιλογές της». Ο δε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερόμενος στον Καραμανλή μίλησε για προϊόν που μένει στο ράφι, συμπληρώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση «αλλάζεις το προϊόν ή τουλάχιστον τη συσκευασία του».

Οι ίδιοι άνθρωποι, λιγότερο από ένα μήνα πριν, στις 4 Μάρτη, προσέρχονταν στον Καραμανλή, τασσόμενοι ανοιχτά στο πλευρό του.

Μετά τη συνάντησή του, τότε, με τον πρωθυπουργό, ο Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς στο ραδιοφωνικό σταθμό «CITY», αν θα «έδινε» τις δέκα έδρες του κόμματός του, για να μην πέσει η κυβέρνηση, διακήρυσσε: «Είναι φρόνιμο, μέσα σε όλη αυτή την οικονομική κρίση που έχουμε και την υποβόσκουσα κοινωνική, να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια περιπέτεια; Εάν κάποιος μου πει ότι είναι φρόνιμο (...) δε θα τον εκτιμήσω βαθιά. Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση που είμαστε, χρειαζόμαστε μια ομαλή πολιτική εξέλιξη, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση». Το ξεκαθάριζε τότε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. προπαγανδίζοντας ότι η «κρίση δεν επιδέχεται μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιγνίδια». Κι ότι διαλέγουν «το δρόμο της σωφροσύνης και της υπευθυνότητας (...) όχι της αφροσύνης και ανευθυνότητας για το μικροκομματικό συμφέρον».

Λαϊκισμός και εντυπωσιοθηρία είναι η πολιτική συνταγή του ΛΑ.Ο.Σ. προς αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, υφαρπαγή της ψήφου τους και στήριξη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής ευρωενωσιακής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ