Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, με θέμα την ακύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας των ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ, που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα πολέμου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

Στην ετήσια έκθεση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα, το Ισραήλ κατηγορείται ότι στη διάρκεια των επιθέσεων στη Γάζα διέπραξε «έγκλημα πολέμου μεγάλης εμβέλειας όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο». Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο «Ισραηλινός στρατός παραβίασε στη Γάζα τη Συνθήκη της Γενεύης» και ότι ο αποκλεισμός της Γάζας αποτελεί «έγκλημα κατά της ειρήνης». Στις καταγγελίες αυτές προστίθενται οι κατηγορίες της οργάνωσης «Γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα» όπως και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΧΑΑΡΕΤΣ, που έχουν επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ για χρησιμοποίηση από μέλη των ισραηλινών Ενοπλων Δυνάμεων ως «ανθρώπινη ασπίδα» ανήλικων παιδιών και για δολοφονίες εν ψυχρώ αμάχων και παιδιών στη Γάζα.

Μετά από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση σε πια βάση εδράζεται και σε τι ακριβώς αποσκοπεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ και τι μέτρα θα πάρει για την ακύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας των ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων με τις Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ που κατηγορούνται για τόσο σοβαρά εγκλήματα πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ