Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

1920 Δολοφονείται στη Μαύρη Θάλασσα καθώς επέστρεφε από τη Μόσχα, όπου παρακολούθησε το 2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς ο Δημοσθένης Λιγδόπουλος. Από τους πρωτεργάτες του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Μαζί με το Λιγδόπουλο δολοφονήθηκε και ο Ωρίων Αλεξάκης που πήρε μέρος στην Οχτωβριανή Επανάσταση.

1922 Ο Σοβιετικός Στρατός απελευθέρωσε το Βλαδιβοστόκ και ολόκληρη την Απω Ανατολή από τους Ιάπωνες επιδρομείς.

1936 Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας συναντώνται για να σχηματίσουν τον άξονα Ρώμης - Βερολίνου. Η συμφωνία έμεινε μυστική ως την 1η Νοέμβρη.

1955 Με την αναχώρηση και των τελευταίων συμμαχικών δυνάμεων, η Αυστρία ανακτά την κυριαρχία της, πρώτη φορά μετά τη γερμανική κατοχή του 1938.

1971 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει την αποβολή της Εθνικιστικής Κίνας (Ταϊβάν) και την ένταξη της Λαϊκής Κίνας στον Οργανισμό.

1986 Ξεσπά το σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο πουλήθηκε ως ελληνικό, προκειμένου να εισπραχθούν παρατύπως από το ελληνικό δημόσιο επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

1986 Σε πειραματόζωα μετατράπηκαν εκατοντάδες Αμερικανοί, φυλακισμένοι, ηλικιωμένοι, θύματα ανιάτων ασθενειών, για να διαπιστωθούν οι παρενέργειες της έκθεσης στο πλουτώνιο, το ράδιο και το ουράνιο. Αυτά αποκαλύπτει έκθεση υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ