Κυριακή 5 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αποτελεί περίεργο φαινόμενο κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία προσπαθώντας να εξομοιώσουν τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη και τον κομμουνισμό με το φασισμό και το Γ' Ράιχ. Αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θυσία 20 και πλέον εκατομμυρίων Σοβιετικών που έπεσαν πολεμώντας το Γ' Ράιχ. Αν η Ευρώπη έζησε περίπου 50 έτη με ειρήνη, αυτό επίσης οφείλεται στην παρουσία της Σοβιετικής Ενωσης ως αντίπαλο δέος στα σχέδια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Γιατί άραγε δεν αγανακτούν εξίσου και δε λαμβάνουν μέτρα για αυτούς που διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία και έφτασαν να βομβαρδίζουν το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης στο τέλος του 20ού αιώνα;

Γιατί δεν καταδικάζουν αυτούς που σφάγιασαν με τον ίδιο τρόπο πρόσφατα τον παλαιστινιακό λαό που το μόνο που διεκδικεί είναι να έχει πατρίδα και να ζει ελεύθερα;

Αντί, λοιπόν, αυτοί οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ασχολούνται με το παρελθόν, το οποίο μόνο οι ιστορικοί μπορούν να αποτιμήσουν με τα θετικά και τα όποια αρνητικά υπήρξαν στην ιστορία των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού, ας κοιτάξουν να δώσουν καλύτερα λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που μαστίζουν τις κοινωνίες μας, όπως η ανεργία, η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, η ασφάλιση κ.ά. τα οποία ενώ είχαν σε μεγάλο βαθμό κατακτηθεί από τους λαούς με τους αγώνες τους (στους οποίους είχαν σημαντική συμβολή και οι κομμουνιστές των ευρωπαϊκών χωρών) σήμερα δεν είναι καν κατοχυρωμένα.

Κάθε σκεπτόμενος, προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να αντιταχθεί στα σχέδια ανιστόρητων ηγετών και πολιτικών ομάδων που μόνο δεινά επιφέρουν μέχρι σήμερα. Ως εδώ πια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ