Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ενοχλεί η φωνή του ΚΚΕ

Επιχείριση παρεμπόδισης της προσπάθειας του ΚΚΕ να προπαγανδίσει τις θέσεις του ενόψει των ευρωεκλογών με την αναγραφή πολιτικών συνθημάτων κατά μήκος της εθνικής οδού Αθήνας - Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας στήθηκε προχτές, με εκτελεστικά όργανα την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, άντρες της Τροχαίας ζήτησαν τα στοιχεία από δύο συνεργεία που ανέγραφαν συνθήματα, ενώ αστυνομικοί του τμήματος των Αγίων Θεοδώρων προχώρησαν σε σύλληψη ενός στελέχους της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο, του Θανάση Πάνου, ο οποίος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Κόμματος.

Μάλιστα, στη διάρκεια της παρέμβασης για την απελευθέρωση του στελέχους αποκαλύφθηκε πως η κινητοποίηση των κατασταλτικών δυνάμεων έγινε μετά από ...παραγγελία της Ολυμπίας Οδού (κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνα) και με την κλασική και φαιδρή πια αιτιολογία πως «τα συνθήματα αποσπούν την προσοχή των οδηγών». Βέβαια, για το γεγονός ότι οι εθνικές οδοί Κορίνθου - Πατρών και Πατρών - Πύργου κατέχουν πλέον και με τη βούλα τα θλιβερά πρωτεία στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ευθύνονται τα πολιτικά συνθήματα και μάλιστα αυτά του ΚΚΕ που αναγράφονται στο πλάι των δρόμων.

Δεν αρέσουν τα κόκκινα γράμματα

Επίσης, την άμεση αντίδραση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ έχει προκαλέσει το σβήσιμο της αναγραφής πολιτικών συνθημάτων (έγινε το περασμένο Σάββατο) κατά μήκος της εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης μετά την χτεσινή ...κινητοποίηση της Νομαρχιακής Αρχής και των δημοτικών αρχών που βρίσκονται από την Καλαμάτα μέχρι την Αλλαγή.

Οπως κατήγγειλε στον «Ρ», ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ «η Νομαρχιακή Αρχή και οι δημοτικές αρχές που βρίσκονται εκατέρωθεν της εθνικής οδού με μια αστραπιαία και συντονισμένη κίνηση έσβησαν τα συνθήματα του Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την Πρωτομαγιά. Είναι φανερό ότι τους ενοχλούν τα κόκκινα γράμματα και ό,τι αυτά αντιπροσωπεύουν. Η δικαιολογία της βελτίωσης της εικόνας της περιοχής που επικαλούνται είναι απλά γελοία, καθώς, επί μήνες, υπάρχουν αναγραμμένα, από συνθήματα νοσταλγών του Χίτλερ και μάλιστα με ζωγραφισμένους αγκυλωτούς σταυρούς μέχρι διαφημιστικά μηνύματα και πινακίδες, τα οποία ουδέποτε πειράχτηκαν. Τα μόνα που σβήστηκαν ήταν αυτά του ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ