Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Πάλη για να αποτραπούν τα χειρότερα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σχετικά με την Εκθεση της λεγόμενης Αναλογιστικής Αρχής

Να μην περιμένουν τα χειρότερα και να αλλάξουν με τον αγώνα και την ψήφο τους το συσχετισμό δυνάμεων καλεί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σχετικά με την έκθεση της Αναλογιστικής Αρχής για το Ασφαλιστικό που προοιωνίζεται ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Στο σχόλιο σημειώνεται:

«Η έκθεση της λεγόμενης Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για το Ασφαλιστικό δεν είναι τυχαία. Γίνεται με κριτήρια που υπηρετούν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Εντάσσεται στην προετοιμασία και στην καλλιέργεια του εδάφους για τα χειρότερα μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί στην ΕΕ, για νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα. Εχουν στα χέρια τους ισχυρά όπλα. Να αλλάξουν με τον αγώνα και την ψήφο τους το συσχετισμό των δυνάμεων και να μην επιτρέψουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσουν τα αντιασφαλιστικά τους σχέδια».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών επανέφεραν το ζήτημα σχετικής μελέτης για το Ασφαλιστικό, μέρη της οποίας είχε δημοσιοποιήσει το Σεπτέμβρη του 2008 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Βασικές προτάσεις της μελέτης είναι η θέσπιση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο καθορισμός ενιαίας μεθόδου υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συνταξιοδοτικών παροχών, η σταδιακή σύγκλιση παροχών υγείας των φορέων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Παροχών Υγείας.

Με δεδομένες τις μέχρι τώρα αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση για τις προτάσεις αυτές στρώνει το έδαφος για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, μείωση των παροχών και υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας. Αλλωστε, στο άμεσο μέλλον αναμένεται η κατάργηση, ουσιαστικά, του θεσμού των ΒΑΕ και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά απαντώντας, χτες, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μελέτη, ανέφερε πως «την πολιτική τη χαράσσει και την εφαρμόζει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ