Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Διευρύνεται το κατηγορητήριο

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για το «δικομματικό σκάνδαλο» της «Ζήμενς», αφού ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός ζήτησε την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για απάτη κατά του Δημοσίου και αφορά τη σύμβαση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις ότι η σύμβαση του συστήματος C4i για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ το 2003.

Η ποινική δίωξη αναμένεται να προσωπoποιηθεί, ενώ ο ανακριτής έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα αποδώσει κατηγορίες. Κάποιοι από αυτούς ήδη είχαν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, αλλά θα περιληφθούν και νέα πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από το καλοκαίρι του 2008 για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

Στο μεταξύ, ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός έχει συντάξει μέχρι στιγμής τα κατηγορητήρια των επτά εμπλεκόμενων, για τους οποίους έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία. Οι επτά κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής είναι έξι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της «Ζήμενς Ελλάς» και ένας πρώην γενικός διευθυντής τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, οι οποίοι εμπλέκονται στην προγραμματική συμφωνία 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του οργανισμού.

Στα κατηγορητήρια αναφέρεται ότι η προγραμματική συμφωνία 8002 υπογράφηκε στις 15-12-1997 και εγκρίθηκε στις 23-12-1997 από τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη. Επίσης, επισημαίνεται ότι υπήρχε μεταξύ της μητρικής «Ζήμενς» και της θυγατρικής της στην Ελλάδα για καταβολή «ωφελημάτων - χρηματικών» ποσών, ισόποσων με το 8% του τζίρου των πωλήσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα της «Ζήμενς» Ελλάδος με τον ΟΤΕ. Τέλος, στα κατηγορητήρια περιγράφεται και η μεταφορά λογαριασμών σε διάφορους παραλήπτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ