Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
1η Μάη 2009
Στο μεγάλο αγώνα της τάξης μας!

Με τις οικογένειές μας, με κάθε μέσο και τρόπο, με αποφασιστικότητα, ορμή και ενθουσιασμό συμμετέχουμε όλοι αύριο στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 77 πόλεις σε όλη τη χώρα

Πρωτομαγιά 2009. Πρωτομαγιά των αγώνων και των θυσιών. Πρωτομαγιά της ταξικής πάλης και της παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης. Αύριο πορευόμαστε στα βήματα των πρωτοπόρων του Σικάγου. Αύριο ακολουθούμε τα ματωμένα σημάδια των εκτελεσμένων της Καισαριανής. Αύριο κλίνουμε το γόνυ στους νεκρούς της τάξης μας. Αύριο τιμούμε αυτούς που στο διάβα του χρόνου στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις διώξεις, στις φυλακίσεις, στις απαγορεύσεις, στη βία και την καταστολή του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Πρωτομαγιά 2009. Ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια δείχνουν τα δόντια τους. Το μεγάλο κεφάλαιο μπροστά στα κέρδη τσαλαπατά ζωές και δικαιώματα, τραβά όλη την κοινωνία στο μαύρο Μεσαίωνα της πιο σκληρής εκμετάλλευσης. Στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης δεν πισωγυρίζουμε, δε σκύβουμε το κεφάλι. Τραβάμε μπροστά, στο δοκιμασμένο δρόμο της ταξικής πάλης. Σηκώνουμε τείχος στις απολύσεις και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Απαιτούμε την προστασία των ανέργων, παλεύουμε για μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, διεκδικούμε σταθερή δουλειά, υπερασπιζόμαστε τα ταξικά μας αδέλφια τους μετανάστες.

Πρωτομαγιά 2009. Γι' αυτό απεργούμε με το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό επιλέγουμε συνειδητά να συνταχθούμε με τα ταξικά συνδικάτα. Να μπούμε στο σίγουρο, δοκιμασμένο στις ταξικές μάχες μετερίζι. Απορρίπτουμε τις θεωρίες της ταξικής συνεργασίας και της υποταγής. Καταδικάζουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γυρίζουμε τις πλάτες στους αποστάτες των ταξικών μας συμφερόντων. Χτίζουμε την εργατική ενότητα, αγκαλιάζουμε όλους τους εργαζόμενους, οργανώνουμε την καθημερινή πάλη.

Πρωτομαγιά 2009. Σηκώνουμε ψηλά τις κόκκινες σημαίες του αγώνα. Δείχνουμε καθαρά τον αντίπαλο. Το κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία, τους τραπεζίτες, τα καρτέλ, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους. Αυτοί «στίβουν» τον εργάτη, αυτοί κερδίζουν από τον κόπο του. Αυτοί είναι το εμπόδιο, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτών τα συμφέροντα προστατεύει και εκφράζει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.


Πρωτομαγιά 2009. Μέσα στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στη σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία, δεν ξεχνάμε ότι μόνο ο συνδικαλιστικός αγώνας δεν αρκεί. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, στην κοινωνία και στην οικονομία. Για να πάψει ο εργάτης να είναι ο μισθωτός δούλος. Για να κάνει αυτός κουμάντο στην παραγωγή. Για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά. Για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι το κέρδος των καπιταλιστών.

Πρωτομαγιά 2009. Εκατόν είκοσι τρία χρόνια μετά το Σικάγο, είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε. Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος και σε 76 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Διαδηλώνουμε έχοντας στραμμένα τα μάτια στην Παλαιστίνη και στην Κούβα, στην Αφρική που οι ιμπεριαλιστές διαμοιράζουν τις αγορές της και εγγυώνται μόνο πείνα, πόλεμο, εξαθλίωση και φρίκη. Διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργάτες σε Βερολίνο, Μόσχα και Κωνσταντινούπολη, σε Βαρσοβία, Ρώμη και Παρίσι. Μαζί με τους εργάτες της Λατινικής Αμερικής που αντιστέκονται και οραματίζονται, με τα αδέλφια μας στην Ασία που ματώνουν από τον ίδιο εχθρό. Τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Απεργούμε και διαδηλώνουμε και μέσα από τα βάθη του χρόνου φωνάζουμε ξανά: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ