Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διεκδικούν το φιλέτο της πρόληψης

Τη συμμαχία τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επιχειρήσεων Υγείας για τη διεκδίκηση του φιλέτου της πρόληψης, ενόψει των σχεδιαζόμενων - απ' την κυβέρνηση - ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) εκφράζει η χτεσινή ανακοίνωση ενός προγράμματος Υγείας απ' την τράπεζα «Eurobank», την ασφαλιστική «EFG Eurolife», τον Ιατρικό Ομιλο Αθηνών και τη «Βιοιατρική».

Το πρόγραμμα «Ζωή & Υγεία» έχει ετήσιο κόστος 100 ευρώ και αφορά όλους τους πελάτες της τράπεζας «Eurobank» που τηρούν έναν οποιοδήποτε λογαριασμό καταθέσεων στην τράπεζα, ανεξαρτήτως ποσού. Οι καταθέτες που θα αποκτήσουν αυτό το πρόγραμμα θα έχουν το δικαίωμα για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι 200 ευρώ το χρόνο και εκπτώσεις μέχρι και 40% για περαιτέρω εξετάσεις. Οι εκπτώσεις βέβαια γίνονται με βάση τα τιμολόγια που διαμορφώνουν οι δύο ιατρικοί όμιλοι και - πέραν των φαρμακερού ύψους - διαφέρουν και μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της HELLASTAT (δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27.4.2009) η απόδοση των κεφαλαίων στην ΠΦΥ είναι 40,2%, όταν στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας είναι 14%. Το σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ - που εξισώνει το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας - θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα σε δέκα μέρες όπως δήλωσε προχτές το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ