Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διπλωματικό «επεισόδιο» με Σαρκοζί;

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Διπλωματική ένταση έχει προκαλέσει η πληροφορία ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον κάλεσε να «ξεφορτωθεί τον Λίμπερμαν το γρηγορότερο δυνατό». Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι «αν ισχύει η πληροφορία, τότε είναι ανάμειξη στα εσωτερικά του Ισραήλ», ενώ συνεργάτης του ηγέτη του ακροδεξιού «Ισραελ Μπεϊτένιου» μίλησε για «απαράδεκτη παρέμβαση εφόσον ισχύει». Το γραφείο του Νετανιάχου ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε, ενώ το Παρίσι δεν έκανε σχόλιο.

Νέα εκδίωξη ανθρωπιστικής βοήθειας

Για πολλοστή φορά, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε, σε διεθνή ύδατα, πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια της οργάνωσης «Free Gaza» να προσεγγίσει τη Λωρίδα της Γάζας απειλώντας με επίθεση. Οπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση, η διατήρηση του αυστηρού εμπάργκο έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους Παλαιστινίους, καθώς στη Λωρίδα εισέρχονται, πάντα, με το σταγονόμετρο τρόφιμα και φάρμακα, ενώ δεν εισέρχονται οικοδομικά υλικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει καμία ανοικοδόμηση.

Συνομιλίες και καταγγελίες

«Αποκλιμάκωση της έντασης» στις ενδο-παλαιστινιακές συνομιλίες διαπίστωναν, χτες, εκπρόσωποι των «Φατάχ» και «Χαμάς» κατά την έναρξη ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων, που, μέχρι στιγμής, έχουν αποβεί άκαρπες. Ταυτόχρονα, όμως, η «Φατάχ» στη Δ. Οχθη κατηγορούσε τη «Χαμάς» ότι, σύμφωνα με στοιχεία που εντοπίστηκαν, σχεδιάζει δολοφονίες στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ