Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι πληγέντες αγρότες των νομών Λάρισας και Μαγνησίας από την παρατεταμένη ξηρασία, τη λειψυδρία και την καταστροφή που προκάλεσαν οι ακρίδες στα χωράφια τους, όπως τονίζεται σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος ΓιάννηςΠατάκης.

«Το υπουργείο Γεωργίας αν και γνωρίζει την έκταση των καταστροφών από σχετικές αναφορές των Διευθύνσεων Γεωργίας, μέχρι σήμερα δεν έκανε καμιά ενέργεια για την εξατομίκευση των ζημιών και την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ» επισημαίνει το ΚΚΕ. Και συνεχίζει: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι αποκλειστικές, επειδή δεν έκανε έγκαιρα τα απαιτούμενα έργα στη Θεσσαλία (Αχελώος, Σμόκοβος, Κάρλα κ.ά.), έτσι ώστε να αποτρέψει τις περιβαλλοντικές αλλαγές που προκαλούν μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στη γεωργία και να μην είναι εκτεθειμένη η αγροτική παραγωγή στο έλεος των αρνητικών καιρικών φαινομένων».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο υπουργός Γεωργίας τι ενέργειες θα κάνει και πότε για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Επίσης, τι πρόγραμμα και τι χρονοδιάγραμμα έχει για την κατασκευή αρδευτικών έργων υποδομής στη Θεσσαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ