Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ
«Βροχή» τα Προεδρικά Διατάγματα

Το ένα μετά το άλλο εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τα Προεδρικά Διατάγματα, που κρίνονται απαραίτητα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Χτες εγκρίθηκε από το ΣτΕ το ΠΔ, που αφορά την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ξεκινήσει με 100 εκατ. δραχμές και θα καλύπτεται από το ελληνικό δημόσιο και τους κατόχους άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ΔΕΗ. Η διάρκεια της ανώνυμης εταιρίας θα είναι για έναν αιώνα (μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2100) και θα διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα εκλέγεται για τρία χρόνια.

Το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να διαγραφούν οι διατάξεις που προβλέπουν το ύψος των αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών, καθώς δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, ώστε να καθοριστούν οι αμοιβές με Προεδρικό Διάταγμα.

Στο μεταξύ, χτες, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν προτίθεται να παρέμβει ο πρωθυπουργός στην «κόντρα» Χριστοδουλάκη - Βερελή για το θέμα της συμμετοχής της ΔΕΗ στο διαγωνισμό για την ασύρματη σταθερή τηλεφωνία. ο Δ. Ρέππας απάντησε ότι δεν πρόκειται περί «κόντρας», αλλά περί ανταλλαγής απόψεων για το πώς θα προκριθεί η κυβερνητική πολιτική των «διαρθρωτικών» αλλαγών, που μεταξύ άλλων προβλέπεται η απελευθέρωση των αγορών στις επικοινωνίες και ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ